Otvoren renovirani Dom kulture u Negotinu 1

Renovirani Dom kulture „Stevan Mokranjac“ u Negotinu, za čiju sanaciju krova je izdvojeno 2,5 miliona dinara, otvoren je danas.

„Кrov je prokišnjavao i uspeli smo da rešimo problem u rekordnom roku i sada će ovaj objekat biti potpuno bezbedan. Dom kulture ima više od 35.000 posetilaca godišnje i zahteva ulaganja“, rekao je ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek.

Istakao je da Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj ulaže u kulturu, kako bi i ljudi u manjim sredinama imali ponudu kulturnih sadržaja.

U opštini Negotin su, prema njegovim rečima, potrebna nova ulaganja u putnu i komunalnu infrastrukturu i škole.

„U toku je javni poziv koji je raspisalo Ministarstvo i mi očekujemo nove projekte, jer Negotin spada u kategoriju nerazvijenih opština“, rekao je Đerlek i dodao da je Ministarstvo u više opština Srbije radilo na projektima sanacije i revitalizacije domova kulture.

Kako je saopštilo Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj, u Domu kulture u Negotinu biće nastavljeno organizovanje važnih međunarodnih manifestacija, poput festivala „Mokranjčevi dani“, ali i pozorišnih, likovnih, muzičkih, izdavačkih i obrazovnih događanja.

Ministarstvo je tokom prošle godine realizovalo 91 projekat širom Srbije, a u okviru novog Javnog konkursa za 2024. godinu će 315 miliona dinara biti uloženo u program regionalnog rasta i razvoja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari