Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić pozvao je juče građane pokrajine i preduzeća da svoju ušteđevinu i depozite usmere u Razvojnu banku Vojvodine.

„Samim tim imaćemo ne samo bolji standard za svoje porodice zahvaljujući kamatama, nego i razvoj privrede Vojvodine, što znači bolji život za sebe i za svoje potomke u budućnosti“, rekao je Pajtić u subotičkoj Hali sportova gde je počeo četvrti Međunarodni i regionalni sajam privrede, na kojem se pojavilo oko 150 izlagača, firmi iz Srbije, Hrvatske, BiH, Mađarske, Nemačke, Italije… Pajtić je ovu manifestaciju ocenio kao šansu za stvaranje novih poslovnih ugovora, novih poslova i novih radnih mesta. On je podsetio da su najbrojnije kompanije iz Hrvatske i Mađarske, a pohvalio se i da je u julu Vojvodina zabeležila 5.000 nezaposlenih manje nego prošle.

Fidelinka će opstati

Bojan Pajtić je na novinarsko pitanje o sudbini fabrike peciva Fidelinka, koja je od pre izvesnog vremena u stečaju (ali koja se ipak pojavila na Sajmu), rekao da Izvršno veće Vojvodine čini sve da se ovo nekad uspešno preduzeće nastavi sa radom. „Činimo sve da se preko Razvojne banke nađu sredstva koja bi podržala planove da fabrika hleba i testenina nastavi sa radom i ja sam siguran da ćemo je sačuvati, iako je Fidelinka jedna od mnogobrojnih kompanija koje su i pod teretom svetske krize, ali i grešaka koje su činjene u rukovođenju došla u prilično nezavidnu situaciju“, rekao je Pajtić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari