Pola milijarde evra za uvoz struje će platiti građani

Nadležni odbijaju da potvrde navode Fiskalnog saveta o tome koliko je Elektroprivreda Srbije potrošila novca na kupovinu struje u inostranstvu

Ostavite komentar


  1. Da podsetim na izborni slogan $n$ sekte : “ dela govore “ . . . ako situacija u EPS – u , kao i mnogim drugim javnim preduzecima , “ pametnim nije dosta “ onda imamo ( i imacemo ) ono sto zasluzujemo . . .

  2. Koliko nas košta ova vlast saznaćemo kad tad,nema nama spasa posle SNS zla potop!

  3. To MORA DA PLATI VUČIĆ jer je on lično namestio vlasnika pečenjare Grčića za v.d. direktora EPS-a. Na komentar da on nije sposoban za tu funkciju, Vučić je odgovorio – kada je mogao da vodi pečenjaru, močiće da vodi i EPS!
    JA NEĆU DA PLAĆAM VUČIĆEVE PROMAŠAJE!

  4. Trebali ste i naglasiti da najvise struje uvozimo iz Republike Srpske. Ne verujem da su oni nama prodavali struju skuplje nego sto njihovi gradhani placaju, a ista je tamo jeftinija….

  5. Da se uhapsi cela SNS vrhuska, da im se oduzme sve sto su pokrali i vrati u budzet Srbije. Ima tu para i para. Preko 15 milijardi eura.

  6. Naravno da će platiti građani. I to ne svi građani—buržoazija neće platiti ništa.

  7. Pa toliko će da nas košta privid stabilnosti.
    „Mir. Stabilnost. Vučić“
    Katastrofa u najavi.

  8. Odakle pare za struju?
    Ako ova vlada radi po zakonu, ove pare mora su predviđene budžetom.
    Sve ostalo može se smatrati proneverom, što je kažnjivo.

  9. Ne, nego ce platiti marsovci. Pa gradjani ce i da je potrose. Nece marsovci sigurno.

  10. Ma, samo ga Vi izaberite! Sve će to biti plaćeno, Vašim parama!!! Da li Vi, građani Srbije, uopšte, znate, kako , ali i čije to pare završe u budžetu Srbije!… A, onda, ON, i onaj njegov Mali, takoreći ministar, zamajavaju narod… Katastrofa od vlasti!!!!

  11. A šta bi sa onom pričom da je Srbija bogata ugljem i da ima uglja za 100 godina.

  12. Od svih komentara, jedino Pametnicin je tačan. Situacija i jeste očajna jer je pokradeno 15ak milijardi evra. Za ostale ukratko. Srbija ima uglja, ali se i to prodavalo za ličnu korist, ili su pare namenjene za kopove ukradene. Za Nirvanu, struja odakle god se uvozila, plaća se po tržišnoj ceni. Za 026, pare za to nisu bile predviđene budžetom, već se država dodatno zadužuje, a to će se tek narednih godina videti kao rupa u budžetu.

Ostavite komentar


Ekonomija

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate? 9

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate?

Sa prazničnim periodom povećava se i potrošnja, čak i za 40 odsto. Nakon poslednjeg otkrića falsifikovanih proizvoda, potrošači će osim o cenama morati da vode računa i o kvalitetu namirnica. Marko Dragić iz Nacionalne organzacije potrošača rekao je za RTS da se može očekivati da je na tržištu u Srbiji veliki broj falsifikovanih proizvoda i da građani koji su ih uočili mogu da ih prijave tržišnoj i poreskoj inspekciji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.