Poljoprivredni proizvođači: Izjave o rekordnim prinosima pšenice na nekim njivama koče rast cena

Ostavite komentar


  1. Samo u izjavama ministra Nedimovica na Hepiju, u poljoprivredi sve je hepy! Radi informisanosti javnosti treba znati sledece:
    1/ Od kad je dominatna naprednjacka vlast-2014. Godine kompletna poljoprivredna proizvodnja je u padu. I danas je pred gasenjem, iako je poljoprivreda srpska komparativna prednost.
    2/Cene zitarica se od 2012. Godine non-stop dampinguju na nivo 30 odsto od prosecne cene to jest minus 2 dinara od proizvodne i 6-8 dinara od 18 eurocenti koja je realna cena
    3/Otkup je obesmisljen najpre kroz nepotrebnu privatizaciju silosa i otkupnih mesta koji nisu kontrolisani, a dobijali su drzavne pare za cuvanje drzavnih rezervi zita, koje su na kraju volsebno nestale.
    4/ Novac iz budzeta za otkup zita nenamenski je trosen za uvoz istog, samo loseg kvaliteta, takoreci neupotrebljivog. U ovim uvozno-izvoznim igrarijama pare su pokrali ministri poljoprivrede, premijer ÀV i predsednik, a i predsednik TN.
    5/Subvencije po hektaru za agrarnu proizvodnju zita smanjene su za 70 odsto, a taj novac prebacen na bilansnu poziciju suficit u budzetu, odakle ih Vucic i Nikolic koriste kao svoj dzeparac.
    8/Dosadasnjim unistavanjem poljoprivredne proizvodnje u SNS izgleda nisu bas zadovoljni pa su izmislili jos jednu prepreku- da se psenica ovogodisnjeg roda moze prodavati iskljucivo preko berze. A, pare za prodatu psenicu prouzbodjaci imaju primiti tek kad robne rezerve prime robu. Das psenicu i dobijes potvrdu umesto novca. Jos jedan pokusaj otimanja seljacke muke na olovku.
    Ali kao sto se zna ni veliko Rimsko carstvo nije trajalo vecno, pa nece trajati ni srpsko hlebno izobilje. Ide jesen i zima, cudljivo vreme, nametnuta korona, i nesposobna pljackaska vlast ostavice mnoge ljude u Srbiji, gladne, i da se smrzavaju bez ogreva jer leto provodimo u njihovom ludovanju i braneci se od sve vece njihove pljacke. Drugaciji ishod nije ni moguc sa avetima proslosti, cija se struka iscrpljuje u sto vecoj lazi.
    Nije samo jedno jasno-kako smo ponovo medju sebe primili visestruke povratnike-lopove, koju su nas vec pljackali devedesetih. I zasto narod koji se bunio protiv najvecih sila sveta cuti i trpi ove terminatore, koji unistavaju sve sto dobri ljudi proizvedu.
    Oni koji ne znaju da rade bilo sta, sem da lazu i kradu, s lakocom unistavaju svaku proizbodnju, jer za njih to nema znacaja.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.