Poverilačkim ročištem počinje rasplet u zrenjaninskoj Fabrici vode 1fabrika vode zrenjanin

Ročište na kom će se saznati u kakvoj je finansijskoj situaciji Fabrika vode Zrenjanin u stečaju biće održano u petak, 29. aprila, u zrenjaninskom Privrednom sudu. Ekonomsko – finansijski izveštaj o položaju stečajnog dužnika podneće stečajna upravnica Dragica Arsić.

Kakvo je stvarno stanje, odnosno ekonomsko – finansijski položaj Fabrike vode, znaće se nakon održanog ročišta. Za sada, u izveštaju koji je Arsićeva podnela Privrednom sudu stoji da stečajni dužnik ima potraživanja od 8 787 491 dinara.

Arsićeva je u kvartalnom izveštaju, koji stečajni upravnici sudu podnose na svaka tri meseca, navela da je od otvaranja stečaja najviše posla imala u vezi sa pronalaženjem poslovne dokumentacije preduzeća, jer se ona ne nalazi na adresi stečajnog dužnika.

Sedište Farbike vode neposredno pre otvaranja stečaja premešteno je iz Zrenjanina u Novi Sad, što je bio samo jedan u nizu manevara kojim su vlasnici pokušali da izbegnu stečaj. Ipak, nakon nekoliko dana, sedište firme vraćeno je u Zrenjanin.

Na ročištu na kom je stečaj otvoren, advokat Filip Šušulić, predstavljajući se kao zakonski zastupnik Fabrike vode, pokušao je da ospori razloge za pokretanje stečajnog postupka. Kako nije upisan u registar zastupnika u Agenciji za privredne registre, sud je odlučio da Šušulić ne može predstavljati stečajnog dužnika, odbio sve predloge i doneo rešenje o otvaranju stečaja.

Stečaj u Fabrici vode Zrenjanin otvoren je 22. marta na predlog zrenjaninskog JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Kao razlog, zrenjaninsko komunalno preduzeće je navelo da joj Fabrika vode duguje 14.087.319 dinara. U rešenju suda je konstatovano da stečajni dužnik, prema izveštaju Narodne banke Srbije, ima neizmirene obaveze u ukupnom iznosu od 620.066.128 dinara i da mu je račun neprekidno u blokadi od 2. juna prošle godine.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari