Povišica penzionerima od pet odsto?

Ostavite komentar


  1. Мислим да би неко требао да коначно размисли о пензионерима са ниским примањима. Зашто да се свима помаже једнократно по 6000?. Боље је људима који примају 7-15 хиљада дати више, па 15-20, 20-25, 30 одређени износ а ови што имају преко просечне плате, зашто њима давати. онда би требали и запосленима, просвета и сл. дати помоћ. Нарочито су угрожени људи испод минималца. треба узети у обзир и имовину, ушеђевину, требају социјалне карте да би се помогло сиромашним.

  2. Vratite nezakonito umanjene penzije, na nivo pre umanjenja, pa onda uvećajte za 5%. Takva je matematika da bi penzije zaista bile povećane!

  3. Gotovo većina penzionera svoje prihode od penzija podeli sa ukućanima, pomažu deci i unucima. Zato je manje bitno koliko će ko da dobije jer će to biti potrošeno što je i cilj države jer će se pare vratiti kroz PDV. Inače, smatram da penzioneri sa većim penzijama treba da plaćaju više npr. za godišnju kartu u GSP Beograd. Ako neko prima 60- 80 hiljada mesečno apsurdno je da godišnje plaća prevoz 470 dinara a vozika se svaki dan. Bilo bi bolje i za prihode GSP-a. Što se tiče penzionera sa minornim penzijama treba da se vrati sistem socijalne pomoći od po pet hiljada svakog tromesečja koji je bio do 2013. godine. Zato su potrebne i socijalne karte. Jer ima bračnih drugova gde jedan penzioner prima 60 hiljada mesečno a bračni drug 15 hiljada. Oni nisu tako ugroženi kao penzioneri gde oboje primaju po 15 hiljada.

  4. Kad će već neko da shvati da penzije nisu socijalna pomoć već stečeno pravo izdvojinim doprinosima i radnim stazom u određenoj kategoriji posla. Shodno tome penzije trebaju biti iskljucivo u skladu s tim. A socijalne sluzbe se treba baciti onima koji imaju male penzije zbog malo godina staza i minimalnih plata u tom period sticanja osnova za penziju.

    Da ne budem pogrešno shvaćen, jeste ponižavajuće da neko oma 10000-12000 din. i bilo bi dobro da socijalne sluzbe postave i podignu minumum kako bi se moglo živeti dostojno. Ali nikako uzimati onima koji su posteno zaradili svoje penzije nekakvim neustavnim "privremenim" uredbama….

  5. Pošto je država u bankrotu, Vlada će pre doneti uredbu o novom smanjenju penzija. Možda je to jedina šansa da se taj deo populacije oslobodi straha i na izborima u Beogradu ne glasaja za Vučićeve skojevce.

Ostavite komentar


Ekonomija

Gde će biti sindikati 1. maja? 10

Gde će biti sindikati 1. maja?

Ujedinjeni granski sindikati "Nezavisnost" obeležiće Međunarodni praznik rada - Prvi maj na Platou Dimitrija Tucovića, Trg Slavija u Beogradu, pod sloganom "Za demokratski i radnički restart", gde će govoriti o funkcionisanju institucija u Srbiji i kako treba da izgleda država.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.