Donet pravilnik da oni koji obavljaju neplaćene poslove dobiju zdravstvenu zaštitu: Da li bi trebalo da dobiju i penziju?

Ostavite komentar


  1. Svako manje više radi u svojoj kući i kad živi sam, održava higijenu, kuva… Po tom principu je praktično svaka osoba kandidat da ima penziju.

  2. Kakva kontradiktornost!Deca se oduzimaju majkama koje su invalidi i stvarno ne mogu da rade ,predaju se hraniteljima kojima se po detetu,ne znam koliko tacno isplacuje.Zasto se taj novac ne da tim majkama kojima se oduzimaju deca.Nekome je cilj da rusi porodicu kao osnovu svega.Sad nekome doslo na ideju neplaceni poslovi,ajde izmislite jos i pojam neposlovi kao kategoriju ,pa da nam svima lakne .Ja ne shvatam sta je sa narodom ,gde je mozak?!

  3. Pravo na zdravstveno osiguranje treba da imaju svi građani države bez obzira da li rade ili ne rade. Ovaj koncept gde se ističe neplaćeni rad je ništa drugo do jeftina propaganda vlasti da se nezaposlenost prikaže kao nulta! Jer svi rade, pa neko radi tako što pere svoje sopstvene zube, a neko tako što mota kablove, ali rad je rad i zato briši sa evidencije nezaposlenih perača zuba!

  4. Treba uvesti obavezni „dohodak“ po osnovu državljanstva i tako sprečiti manipulacije socijalnom pomoći, koja je više bedna i uvredljiva nego što je zaista pomoć. „Pomoć“ prvenstveno služi za plaćanje poreza državi i opštini i plaćanje računa javnim preduzećima. Ostatak se često potroši na lekove i alkohol. Džabe državi kvadrati kad u njima nema ko da živi.

  5. A ko debelo zaradjuje na crno eto džabe zdravstveno.ukljucujuci ove u ferarijima bez staža

  6. „Da li bi trebalo da dobiju i penziju?“
    – Naravno :))
    – Ali iz fonda u koji su „uplaćivali“ svoje socijalno, zdravstveno i penzisjko osiguranje ! Iz tudjih džepova nikako 1

  7. Dakle s obzirom da u zemlji Srbiji bukvalno svako može da bude lečen za džabe, nejasno je i čemu uopšte služi zdravstveno osiguranje – osim da te maltetiraju da im donosiš stotine papira. Zašto jednostavno ne kažu da je za lečenje dovoljno pokazati ličnu kartu? Neka plaćaju zdravstvo iz poreza, za toliko neka smanje doživljaj sa milijardama koje se godinama troše na autoputeve koji svakako kasne sa rokovima i probijaju budžete…

  8. Naravno da treba,uplacivalasam poljop.soc. osigur.9 god, prestalasam kad mimije suprug ostao bez posla,njegova firma nije upl.ni njemu a i meni takodje,radim po kuci i u dnev.imam 62 g.bolesna nemogu da se lecim,bolesnasam srcani bolesnik, vec 10g.nigde ni mojih para od uplacivanja jer sam morala da placam,sad ni socijalno ,ni penziju,sramota,kolikoje nas takvih,kad zaradis ,lecise ako hoces ziveti…hvala

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.