Preduzetnici u Srbiji plaćaju veće poreze nego u Nemačkoj

Preduzetnik koji sebi isplaćuje minimalnu zaradu, u Srbiji za porez i doprinose daje čak 44,22 odsto ukupnih prihoda, u Hrvatskoj 25 odsto, u Mađarskoj od 25 do 35 odsto, a u Nemačkoj samo 21,13 odsto

Ostavite komentar


  1. selektivna primena zakona u kombinaciji sa regulativom koja moze da se tumaci kako kome odgovara daje taj razarajuci efekat u sferi malih i srednjih preduzeca.

  2. Tema su visoke drzavne dazbine i problem je donekle opisan u prvom delu teksta, sa primerima koji idu i do 400.000 godisnje, medjutim grejsperiod za prvu godinu kojim se tekst nastavlja, ne resava prvobitno postavljen problem sa pocetka teksta, vec ga samo maskira za "pocetnike u poslovanju". Po sistemu, dobicete prvu godinu grejs, napokon, al““ od druge vec krece dranje. Zar nije sustina u tome da nema dranja?

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.