Porez prilikom kupovine automobila od sada onlajn

Ostavite komentar


  1. Meni je ovo komplikovano jer neznam da upravljam telefonom.Nista nisam ukapirao a moram da izvrsim prenos automobiles kojeg Sam kupio od prijatelja?

  2. Lakse je da to radite za kompjuterom. Pod pruzalac usluge, kliknite na plavo polje „izaberi iz liste“ i iz menija izaberite poresku upravu. Nakon toga ce se u meniju „izbor usluge“ pojaviti „prenos apsolutnih prava…“-jedina opcija. Izaberete tu opciju, ukucate svoje podatke, ime, jmbg i kliknete „NAPRED“

  3. Ovim nisu obuhvaćeni slučajevi kupoprodaje korišćenog motornog vozila, koje ima staru saobraćajnu dozvolu, čije podatke ne podržava sistem generisane uplatnice. Mup kaže da to treba da reši poreska uprava a ovi prebacuju na Mup.

  4. Ma, jeste, lakše je, skuplje je… Za Wartburg 1.3 poreska osnovica oko 210000 din, porez preko 5500din, a bilo 1100 din. Ako ti neko totalno uništi dotičnog u saobraćajnoj, e, onda važe tablice i auto vredi 33000 din. Diskriminacija. Ili bolje rečeno, realni porez na prevod ovog vozila nije 2,5% već oko 12-15%, dok za neke mlađe modele ide ispod 2%.Dakle, deri sirotinju, a bogatije poštedi, ipak ide kriza, trebaju nekako da sačuvaju taj novac. Superhik politika!

Ostavite komentar


Ekonomija

Među potpisanim sporazumima tokom posete Si Đinpinga, nema elektroenergetike: Beograd balansira između investitora sa Istoka i Zapada? 10

Među potpisanim sporazumima tokom posete Si Đinpinga, nema elektroenergetike: Beograd balansira između investitora sa Istoka i Zapada?

Među brojnim sporazumima Srbije i Kine, koji su potpisani tokom zvanične posete predsednika te zemlje Si Đinpinga Beogradu, nema nijednog iz oblasti elektroenergetike, a razlog za tako nešto treba tražiti u činjenici da je u tom segmentu naša zemlja prevashodno vezana za evropske standarde, smatra domaća stručna javnost.

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.