Pripreme za Generalnu skupštinu Postevrope u oktobru u Beogradu 1foto FoNet/Kabinet

Ministar informisanja i telekomunikacija Srbije Mihailo Jovanović razgovarao je danas sa predstavnicima delegacije Javnih poštanskih operatora Evrope – Postevrope, na čelu sa Generalnim sekretarom Postevrope Botonom Szbenijem, o pripremama za predstojeću Generalnu skupštinu Postevrope, koja će se 16. oktobra ove godine održati u Beogradu.

Jovanović je istakao da je izbor Pošte Srbije i Beograda za domaćina jubilarne, 40. Generalne skupštine Postevrope, idealna prilika za Srbiju da predstavi svoj pun potencijal i učestvuje u razvoju inovativnih rešenja u poštanskom sektoru, objavilo je Ministarsvo informisanja i telekomunikacija.

„Srbija je za jako kratak period postala evropski centar inovacija i mesto gde se osmišljavaju nove ideje i trendovi modernog društva. Ulaganjem u digitalnu transformaciju i infrastrukturu, kao i razvoj elektronske uprave uspeli smo da postanemo IT lider u regionu“, kazao je on.

Dodao je da Ministarstvo informisanja i telekomunikacija prati trendove i primenu digitalizacije i u razvoju poštanske tehnologije i spremno je da kroz izmene Zakona o poštanskim uslugama tokom 2024. godine dodatno unapredi taj sektor u Srbiji.

Podseća se da Postevropa predstavlja asocijaciju javnih poštanskih operatora Evrope koja svojim delovanjem nastoji da izgradi zajedničku platformu na kojoj će počivati poštanska mreža udruženih poštanskih operatora, sa zadatkom da pomogne svojim članovima kroz razvoj, inovacije i primenu novih tehnologija.

Pošta Srbije je punopravni član te asocijacije od 2003. godine i tokom tog perioda učestvovala je u nizu zajedničkih projekata u oblasti izmene poštanske regulative, održivosti univerzalne poštanske usluge, odnosa sa regulatornim organima, primene standarda, kao i u nizu radionica i sastanaka vezanih za e-trgovinu, odnose sa carinom i druga operativna pitanja od interesa za sve javne operatore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari