Propao tender za rekonstrukciju puta Novi Pazar - Raška 1Novi Pazar Foto: BETAPHOTO/ISHAK SLEZOVIĆ/DS

Javno preduzeće Putevi Srbije poništilo je tender za izbor kompanije koja će rekonstruisati magistralni put Novi Pazar – Raška jer su obe pristigle ponude bile znatno veće od procenjene vrednosti radova, objavio je danas radio Sto plus.

Za taj posao prijavile su se turska kompanija Tašjapi čija je ponuda iznosila 2.648.867.135,71 dinara bez poreza na dodatnu vrednost, odnosno, oko 22,4 miliona evra, i Novi Pazar put koji je tražio 1.966.074.337,87 dinara, odnosno oko 16,7 miliona evra.

„Obe dostavljene ponude su odbačene po osnovu neprihvatljive ponuđene cene koja značajno i neopravdano prekoračuje procenjenu vrednost nabavke, za preko 100 odsto“, navodi se u odluci Puteva Srbije.

Radovi na rekonstrukciji putnog pravca Novi Pazar-Raška dužine 17,9 kilometara trebalo je da traju 16 meseci i obuhvate uklanjanje i rušenje oštećenih konstrukcija, ivičnjaka i kolovoza, pripremu podloge i nanošenje novih slojeva asfalta, uz uklanjanje telekomunikacionih i optičkih instalacija.

Od izvođača se očekivalo i da uradi rekonstrukciju mostova, sistema za odvodnjavanje, postavi bankine, LED rasvetu, nove saobraćajne znakove, izgradi potporne zidove, ali i sve druge radove propisane glavnim projektom.

Novac za rekonstrukciju ovog putnog pravca obezbeđen je iz kredita Evropske investicione banke i budžeta Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari