UŽIVO Protest poljoprivrednika: Sutra nastavak blokade puteva dok se ne ispune zahtevi (FOTO, VIDEO)

Ostavite komentar


  1. Predsednice Vlade da li je i ovo gomila ludaka ,hijena i pijanih strranih placenika. Bolje sami dajte ostavke i sklonite se dok jos nije kasno

  2. Poljoprivrednici će nas spasiti kao i uvek! Bolje odmah iza njih da idemo kao podrška… Jedini koji uistinu rade…

  3. konacno i selo i grad zajedno do pobede u ritmu: „Dokle, bre, da nas voza zli čarobnjak iz Oza?
    Dokle taj glupi džoker „Ćuti, dobro je“?
    Ma, čitav plen da skupe, pa ne mogu da vas kupe…“

  4. Dok god je sve ovako pojedinačno teško da će nešto da se uradi. Kako Grci, kad štrajkuju mlekari svi ostali im stižu u pomoć. Kod nas je na snazi”nek štrajkuju ko ih jeb” i tako se jedna po jedna grana polako gasi.

  5. Za Zvezdu i Partizan ima. Za novi stadion ima. A za ratare mlekare i za onu devojku i protezu nema. Sramota od drzave .

  6. Pametni su ovi poljoprivrednici.
    Dobice sve, samo da do 26tog prekinu sa blokadama puteva.

  7. Sve da im se pomogne da nas hrane. Da ih poštujemo i da ih ima u skupštini ne stranački već strukovno

  8. prodao bih te traktore i živeo lagodno do kraja života…

  9. Pitanje za Brnapicku, Da li su se i zemljoradnici obradili u fotošopu?

  10. Idemo svi u Beograd u petak, da spojimo proteste sa celimn nasim naradom! Ratari i mi rame uz rame. Da znaju da ih mi svi podrzavamo, jer je krvav lebac njihov! Ovako vise ne ide. Lazi, lazi i samo lazi SNS-a i njegovog glavnog mafijasa AV-a! Pokusavaju njiovi mafijasi da zastrase nase vredne ratare! E PA DOSTA JE BILO VISE!

  11. Blokada autobusa za vreme mitinga pa da vidimo jel neće da prihvate predloge

  12. Oni izgleda nisu informisani da je došlo zlatno doba,moraće ona esencija zla,u velikom pakovanju,da im ponovo objasni.

  13. Čekajte da čika vučko digne kredu budzet mu je ko miš u gvoždjaru dolazi djavo po zlatno doba

  14. Predsednice sram vas bilo vas i Predsednicu vlade Anu Brnabic, gradite Beograd na vodi pravite auto puteve kopate tunele a nema te za najvazniji sektor u Srbiji a to je poljoprivreda i mlekarstvo to nas sve hrani i drzi u zivotu, sramota za sve vas vladajuce koliko vas ima u vladi zbog svega ovoga ostavke za sve vas koliko vas ima..

  15. Od krava pomuzeš 100 lit mleka danas a otkupe ti 60. Ostalo ,tj zaradu baciš. Ima poljsko,bolje je.
    Kažu kako su subvencije po hektaru isplaćene,a nisu ni počeli. Oduzeli ti zaradu.
    Rešenja za porez stigla uredno i računaju ti kamatu.
    Žito niko neće da plati više od 18 dinara,neće ga ni džabe. Šta će kad ima ukrajinsko. Kada ga ne prodaš,nemaš sa čim da isfinansiraš prolećnu setvu.
    Sve to što nas je sada stiglo,započeto je 2008. Potpisima da uvezemo svo evropsko đubre. A ova vlast sada je to dovela do savršenstva. Nije nama cilj da rušimo vlast,jer sledeća će biti još i gora. Samo se borimo protiv poniženja. Ako se mi sada ne izborimo za osnovna ljudska prava, ješćete hranu koja svetli u mraku. Borimo se protiv toga. A što se tiče vlasti, uvek je bilo i biće: sjaše Kurta da zajaše Murta.

  16. Pre dve godine u Norveskoj je bio protest farmera zbog kasnjenja uplate subvencija (uplata je kasnila 7 dana). Stotine traktora je usla u Oslo i napravila haos, negde oko 800, ako se dobro secam. Medjutim, gradjani su im preko drustvenih mreza dali punu podrsku. Svuda je pisalo „drzava im je uskratila njihovo pravo“. Nikom nije palo na pamet da ih zaustavi! Kakva policija?! Pa pregazili bi ih traktorima. I svi bi ih podrzali, jer su svi svesni da je pravo na protest Ustavom zagarantovano. Posle jednog dana sve je bilo uplaceno! A mi nase odmah psujemo…

  17. A za 2000 auzobusa ima, za sendviče (nikad bolje) ima, za dnevnice onih koji nemaju al su srećni što vlada i ministri imaju i previše, za pink i hepi ima, za starlete ima, al nema za one koji nad lebom rane! Nema za lečenje dece, nego dobrovoljni prilozi, nema za skenere i magnetne rezonance, ima za prinudni miting. Traktori prave kolaps, ali 2000 autobusa ne prave. Nema gorivo za traktore, ima milion evra za atobuse.

  18. Ova Vlada je krajnje nesposobna.Ako ne zna da obezbedi mir ovaj haos nikome nije dobro doneneo

  19. selo, mora vlast stalno da se menja, svako malo pa isprasiti ako ne rade kako treba

  20. Ko je ovde šta blokirao? Požarevljani blokirali stari put ka Pančevu? Molim proverite informacije:
    „11.43 Poljoprivrednici iz okoline Požarevca blokirali su jednu traku puta i kako kaže za Danasa Nedeljko Savić, predsednik Udruženja Stig, ne planiraju da se pomere do ispunjenja zahteva. Oni su sa oko 50 traktora blokirali stari put koji vodi ka Pančevu.“

  21. Mora se ispuniti zahtev Poljoprivrednika jer oni su TI LJUDI koji nas svi hrane !!!
    A ne neka Ana ili neki Politicari ili ………. !!!

  22. Poljoprivrednicima i svima koji zele da ostanu i posteno rade i zive u ovoj zemlji!
    Grad i selo ujedinjeni u petak, jer jedno bez drugoga ne mogu!

  23. predsednik vlade, da napravi foto-šop, kako njih troje sede na devet traktora i blokiraju celu Srbiju, koliko ih je!

  24. @Blaža….dobiće prazna obećanja, ali izgleda ovaj put neče nasesti! Čim su iskulirali predsednika, koji nema nikakva Zakonska prava za rešavanje njihovih zahteva.Čuj, Pitaj Panjkovića…

  25. u vanrednom saopšzenju, da nam kažu koji su ovi.Čekamo jedan monolog, 4 minuta o poljoprivredi, sat i 55 minuta o opoziciji! Zar mu nisu svi građani jednaki i ravnopravni? Govor je gotov, čeka se samo zermin emitovanja!

  26. potočem iz porodice koja se bavila poljoprivredom a sam sam do svoje 20 e godine radio na njivi kod mojih roditelja preko leta.Znam koliko je težak život seljaka. Ali ovo nije pošteno. Neka se spakuju i neka odu ispred vlade, ispred presedništva ispred opština a ne da blokiraju puteve i da ionako tešku situaciju nama jadnim građanima još više otežaju. Još najžalosnije je da kad dođu izbori onda oni ladno glasaju za AV &CO. Nemojte mi samo reći da nije istina. Moj najbolji drug je iz jednog sela pored Pančeva i zna da 80 % izašlih glasa za SNS mafiju!

  27. Poštovana Srbijo, misliš li, kada ravnodušni Beogradjani ogladne, da će krenuti (opet) „obavezan otkup“?

  28. Podrska poljoprivrednicima! Da bi ovi lopovi na vlasti imali, moraju od nekog da uzmu. Politika ne stvara novu vrednost, ne proizvodi nista i na trzistu ne postoji. Da bi njihova partija/bratija/kumovi uzivali u luksuzu, mora od nekog da se uzme. Oni ili vi/mi…

  29. Podrska nasim paorima. Vi hranite nas, mi cuvamo vas. Nema novaca za paore, a za autobuse, Drvar i Nacionalni stadion. Ne moze tako vise. Nema povlacenja. Nemaju postovanja prema onima koji zemlju hrane, ne zasluzuju pardon.

  30. Gospodo seljaci dal vas malo sramota to sto radite svake godine dali vam je drzava rekla da sejete tovite muzete pa sada trazite nesto sto niko vam nije obeco ako nemate dobit sto onda svake godine ista prica promenite zanimanje

  31. A kad nabiju cene voca kao da je od zlata ili kad nabiju cene prasica kao da ih hrane susijem onda gradjani ne organizuju protest nego cute i plate, a oni blokiraju puteve da posten svet ne moze da funkcionise!

  32. Srpskom seljaku nikad dovoljno! Samo daj daj i daj njima.. Kako ih bre nije sramota?

  33. Puna i bezrezerva podrška protestu poljoprivrednih! Samo do kraja i blokirati sve gradove, potpuno i bez milosti!

  34. Rezimski naslednici Belivuka su spremni ali i narod ce biti.

  35. A je’l može država da mesečno da 300€ subvencije na platu!? Pitam za nas zaposlene u privatnim firmama.

  36. Apsolutna podrska seljacima-paorima da istraju do kraja. Ni sami neznaju kolika su snaga samo ako se dobro organizuju.

  37. U selima se već dugo teško živi.
    Kukaju na to kako nam se sela prazne, a ništa ne rade po tom pitanju, samo otežavaju.
    Cene svake godine padaju.

  38. Ova vlast postuje samo silu. Vec vidjeno na primeru advokata, taksista… Srecno poljoprivrednici!

  39. Sad izađite svi na ulice,podržite poljoprivredu,jer će u suprotnom da uvozimo i ono što smo imali.Pićete Ukrajinsko buđavo mleko,ješćete Ukrajinsko zatrovano žito,i ako bude sreće imaćemo Ruski jeftin zejtin za 400 din.

  40. Gde im je miniztarka…hehe saznali smo u inozemstvo uiva i provodi se zena pogubljena u prostoru nestrucna ali zato se dobro provodi i obilazi svet ona bre bi ostala da je dobra u finamsijama bruka ko je bre ta zena

  41. Nije mi jasno kojoj se Vladi obracate, ako je to vlada koju vodi ova, nazovimo je premijerkom, potpuno je beskorisno.

  42. Podrzavam svaku vrstu aktivizma, ali blokiranje Panceva ka Beogradu nije resenje. Neka krenu kolima i neka blokiraju centar, ne moraju traktorima da idu. I ja moram na posao i moram da zaradim novac i za sebe i za zaposlene. Ne znam kako bi reagovali da krenu protesti i blokada njiva za svaki problem u drzavi, a ima ih milion. Ako sutra ne odblokiraju saobracajnice za protest, onda cemo znati koliko je sati.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.