Prva žena kapetan u Er Srbiji 1Foto: GBr.

Vesna Aleksić oduvek je sanjala da leti za nacionalnu avio-kompaniju, a po dolasku u Er Srbiju ne samo da je ostvarila taj cilj, nego je postala prva žena na poziciji kapetana u istoriji srpske nacionalne avio-kompanije, saopštila je danas Er Srbija.

Tridesetšestogodišnja pilotkinja pridružila se avio-kompaniji na poziciji kapetana na uskotrupnim avionima erbas A319 i A320, piše u saopštenju.

Aleksić, koja je udata i ima jedno dete, svoj prvi let na poziciji kapetana Er Srbije obaviće na letu JU826, u utorak 27. decembra, od Beograda do Bejruta, navodi Er Srbija.

„Naša kompanija poštuje rodnu ravnopravnost u svim aspektima svog poslovanja, uključujući i članove letačkih posada i izuzetno nam je zadovoljstvo da se našem timu pridružila prva žena na poziciji kapetana“, rekao je generalni direktor Er Srbije Dane Kondić.

Aleksić je letačku karijeru počela 1999. godine na Letačkoj akademiji u Vršcu, gde je stekla iskustvo na avionu sa jednomotorcu Cesna 172, pre nego što je prešla na turbopropelerske dvomotorce Cesna 310 i Pajper PA-34 Seneka.

Pošto je diplomirala na Akademiji, Aleksić je prešla u Monetengro erlajns, gde je radila kao kopilot na avionu Foker 100, od 2007. do 2012. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari