Radosavljević: Za deset godina prosečna plata porasla za 1,5 puta

Ostavite komentar


  1. ako to gledamo kroz sistematizaciju moje firme i promene koeficijenata, jeste. Jedini smo na evropskom tlu gde se od zaposlenih sa diplomama društvenih fakulteta prave inženjeri, poslovanje vraća u prošli vek zahvaljujući znanju proinženjerenih društvenjaka, a podiže prosek zarade duvanjem njihovih koeficijenata. Jedini smo u Evropi koji za taj posao uvode privatnu firmu…

  2. A potrosacka korpa je u vreme plate od 370 evra bila 250 evra, a sada je okruglo 500 ta ko da na stranu imalo vise da se ostavi kad je prosecna plata bila manja. Totalna nejasnoca i zabluda o bilo kakvim rastovima, i ako ih ima oni su bukvalno minimalni (mislim na realan rast i ono sto ljudi mogu da osete, ne mislim na stelovanje brojki da bi izgledalo da imamo vise).

  3. Cena troskova zivota porasla isto toliko…tako da smo u istom polozaju kao i pre.

  4. Prosecna plata treba da pocne da se racuna u rubljama a ne eurima bice jos veća

  5. Kada bude 1 dinar = 1 gram zlata, i cene i plate će da budu stabilne stolećima.

    Na primer, normalna kuća bi zauvek koštala oko 1000 dinara tj kilo zlata, kilo svinjetine bi bilo 14 para, hleb „Sava“ manje od 1 pare (ali da zaokružimo), a boca piva 0.5L bi bila 2 pare.

    Za 1 dinar bi se danas dobijalo 67 dolara a sledeće godine u ovo vreme oko 75 dolara.

    A vlast ne bi mogla da nas nevidljivo oporezuje kroz inflaciju…

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.