Raspisan Javni poziv nezaposlenima za dodelu subvencije za samozapošljavanje 1Foto: Pixabay / TeeFarm

Sekretarijat za privredu i beogradska filijala Nacionalne služba za zapošljavanja potpisali su Sporazum o uređivanju međusobnih prava i obaveza u realizaciji programa ili mera aktivne politike zapošljavanja za 2023. godinu na osnovu koga je raspisan Javni poziv nezaposlenima za dodelu subvencije za samozapošljavanje, saopšteno je danas.

Dodelom subvencije za samozapošljavanje u 2023. godini se podstiče program samozapošljavanja i dodeljivanja subvencija za osnivanje novih startap privrednih subjekata.

Predviđeno je otvaranje više od 50 novih privrednih subjekata, uz samozapošljavanje više od 50 nezaposlenih.

Sve pojedinosti javnog poziva dostupni su u rubrici „Gradski oglasi i konkursi“ na sajtu Beoinfo, a dodatne informacije mogu se dobiti putem pozivnog centra Nacionalne službe na broj telefona 0800-300-301 ili na sajtu www.nsz.gov.rs.

Ova mera sprovodi se u okviru Lokalnog akcionog plana zapošljavanja na godišnjem nivou, koji godinama donosi Grad Beograd.

Planom su predviđene sve mere i aktivnosti koje će se sprovoditi u cilju podsticaja zapošljavanja, saopšteno je iz Sekretarijata za privredu.

Ove godine, u akcionom planu za zapošljavanje Sekretarijat za privredu se opredelio za finansiranje mera i aktivnosti u cilju podrške samozapošljavanju, u skladu sa postavljenim prioritetom i ciljevima, kao i dostupnim finansijskim sredstvima.

Sekretarijat za privredu i Nacionalna služba za zapošljavanje, Filijala za grad Beograd, potpisali su Sporazum o uređivanju međusobnih prava i obaveza u realizaciji programa ili mera aktivne politike zapošljavanja za 2023. godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari