Rasprava o minimalcu pretvorena u priču o ustupcima za poslodavce

Ako za 11 dana ne bude dogovora o najnižoj plati, odluku donosi Vlada

Ostavite komentar


  1. Puna podrska poslodavcima!! Zar da voze samo mercedese i audije, a lambordzinija i ferarija da se odreknu?? Zasto i oni da ne voze jahte od 35 metara i stare 2 – 3 godine? Uskratiti im bar po jos dve vile od 300 – 450 kvadratnih metara? Pa to je vilence a ne vila!!! I ti nezahvalni radnici!!! Naviklo to da jede tri puta dnevno ejjj!!! Kako je Ciga ( Rom) ucio i naucio konja da ne jede. Ugledati se na taj svetli primer.

  2. Covek (Atanackovic) bez po blama izjavi „Ali, insistiranje sindikata na obećanju da će se zarada uskladiti sa minimalnom korpom namirnica, ne uzima u obzir katastrofu koja je pogodila privredu ove godine“. Ne da ne vidi, nego ga bas briga sto sa minimalnom platom radnik ne moze da pokrije najosnovniju potrosacku korpu. Pa kako da mu radi dobro, ako razmislja kako da prezivi???

  3. Sindikate bi trebalo ukinuti jer su obični paraziti i ne služe ničemu. Sindikati su najbolji prijatelji i sluge poslodavaca. Obična predstava za naivne. Bar da pomažu radnicima kad dobiju otkaz ili kad se razbole, oni ili član njihove porodice. Nisam član odavno i do sad sam uštedeo jednu a možda i dve plate.

  4. I dalke tvrdim da ovo nisu razgovori na temu socijalnog dogovora ili ti socijalnog mira..I opet se pitam u cemu je problem sa istinom da minilac mora biti dostojan savkog naseg gradjanina koji ima minimalac.To i jeste negde do 37 000 dinara.Ali meni nesto drugo nije jasnozasto drzava konacno ne ojaca standard svojih gradjana , recimo za popust za one najsiromasnije , preko socijalnih karti , na struji, infostanu, a za sve gradjane, kroz besplatne udzbenike za djake, besplatne stomatoloske usluge, beneficirane radnje ,sa normalnim cenama,. Istovremeno ne vidim ideju da se stedi na svemu od obavezan prelazak svih, svih sluzbenih vozila na jeftinija i ekoloski prihvatljiva goriva(metan, struja), smanjenje girokratije, te odustajanja od stadiona, autoputeva i umesto njih praviti puteve rezervisane za motorni saobracaj i itd itd..Jer obrazovanje, zdravstvo, jeftiniji troskovi raznih uprava, inspekcija i itd, prave razliku u parama koje onda mozete koristit za druge stvari..I mogu se smanjti porezi,na plate , a imati iste novcane iznose u budzetu…

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.