Reformski rezovi, umesto "šminkanja" stanja

* Zbog otpora reformskim rezovima, ni nova vlada, verovatno, neće pokrenuti istinsku reformu već će nastaviti po starom. To znači status quo, ili u najboljem slučaju napredovanje u metrima, umesto u kilometrima
Čekajući novu vladu

Ostavite komentar


  1. Kada bi se otpustio taj broj ljudi, povecao bi se broj nezaposlenih. Po meni bolje je da se tim istim ljudima omoguci da pokrenu manje firme. Samim tim resili bi svoju egzistenciju i ujedno uposlajavanjem jos nekog radnika i njihovu.

  2. Verujem da ce Srbija sa ovim pridruzivanjem Evropi uraditi i ove rezove koji su bitni za standard gradjana.

  3. Ako je to toliko lako zasto nije uradjeno za vreme demokrata. Imali su vise od decenije da bar krenu u reforme.

  4. Samo korenito i mora lagano, jer su sve odluke koje smo doneli po principu lako cemo i da se nesto zabasuri vracene kao bumerang koji nas je visestruko kostao

  5. Posle sastava nove Vlade problemi u svim oblastima ce se resavati planski i kvalitetno, to je zagarantovano!

  6. Sve sto je temeljno ne moze biti i brzo. Nas je problem sto su nas predugo vodili kojekakvi i polako zakopavali, pa nam sada sve sporo deluje

  7. Ne znam kojom se titulom kiti Teofilović, možda kvazi politićki novinar, ili prorok, ili proročica, on zna kako će raditi nova vlada, on vidi to i slično, kada ima reformi pisao je kako je to propast, kada nema refiormi vidi propast, zbog takvih kvazi korumpiranih ljudi neće apsolutna većina naroda trpeti torrutu žute ljudske mase .

  8. Veoma je bitno da se popravi ta nezaposlenost zato se nude beneficije stranim investitorima, sta imamo od smanjenja deficita ako narod nema posla?

  9. Nova Vlada ce biti daleko bolja od svih prethodnih Vlada… Srbija je vec napredovala i tek ce…

  10. Razlika između Vučića i njegovih predhodnika je upravo u tome, što on ni jednog trenutka nije ulepšavao i šminkao stvarnost, već je narodu govorio istinu u lice, ma koliko ona bolna bila. Videli smo da se reformskim rezovima, poput racionalizacije zaposlenih u javnom sektoru i striktnim merama štednje, može do velikih i bitnih rezultata što pokazuje suficit u budžetu.

  11. Potpuno sam saglasan sa gospodinom Teofilovićem. Po prethodnim komentarima vidim da, verovatno, pravih reformi neće biti kao ni do sada.

  12. Nije bilo lako pokrenuti "zardjalu" državu, i verujem da će već ova vlada mnogo brže da sprovodi reforme.

  13. Siguran sam da ce nova Vlada uvesti reforme koje ce oboljsati nasu ekonomiju ali i ostala bitna polja urazvoju jedne drzave. Mogu hejteri da pisu i da pricaju sta god hoce, ne vredi im nista.

  14. Svaki rast je bitan za Srbiju i stvarno ne vidim cemu podsmeh ili bilo sta slicno ako je on trenutno 10% ili 15%? Trebamo da budemo ponosni sto ga uopste i ima. Za vreme vladavine DS-a, to je bila naucna fantastika.

  15. Ako se moze naci opravdanje da su demokratske vlade koalicione i da nema podrske koalicionih partnera, Vucic takvo opravdanje ili izgovor ne moze ponuditi.

Ostavite komentar


Ekonomija

Zašto je plan transformacije EPS-a proces "na dugačkom štapu"? 9

Zašto je plan transformacije EPS-a proces „na dugačkom štapu“?

Plan transformacije kompanije koji je usvojila Skupština Elektroprivrede Srbije, a čiji je cilj unapređenje operativnih performansi je koristan proces, ali će za njegovu implementaciju trebati znatno više vremena nego što je predvidelo rukovodstvo preduzeća, navodi za Danas sagovornik iz EPS-a koji je želeo da ostane anoniman.

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. i 16. jun 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.