Regionalna konferencija posvećena nekretninama u Zagrebu 1Foto: Shutterstock/M-Production

RE:D konferencija, dvodnevni događaj posvećen industriji nekretnina u regionu, biće održan 28. i 29. februara 2024. godine u Hilton conference & evenet center u Zagrebu, u organizacije HESA Group, saopštili su organizatori.

Okupljanje ima za cilj da ujedini najuticajnije stručnjake i kompanije iz industrije investicija, preko granica tržišta, kako bi se industrija transformisala i usvojili novi svetski trendovi.

RE:D konferencija je prilika da predstavnici industrije nekretnina iz Srbije razmene iskustva sa kolegama iz regiona, da steknu uvid u iskustva vodećih globalnih investitora, a takođe i da poređenjem sa sličnim regionalnim tržištima dođu do boljeg uvida u budućnost ovog biznisa.

„Za sve značajnije učesnike na tržištu nekretnina u Srbiji veoma je važno da uporede regionalna iskustva, zbog sličnosti koja postoji među našim tržištima, ali i zbog činjenice da postoje prilike za investiranje preko granice, na celom području bivše Jugoslavije, odnosno Zapadnog Balkana. Odatle i potreba za regionalnim skupovima“, kaže Živorad Vasić, suosnivač i direktor kompanije Kadena Properties. Uprkos nekim izazovnim trendovima, Vasić sa optimizmom gleda na 2024. godinu:

„Ljudi su danas obazrivi kada treba da ulože svoj novac, jer svuda se govori o ratovima na prostoru Ukrajine i Palestine, kao i o rastu kamatnih stopa. Bez obzira na to verujem da cene nekretnina neće padati, iz više razloga. Poskupljuje cena radne snage, takođe i dalje su visoke cene sirovina i repromaterijala. Podaci pokazuju da se dobri projekti uvek prodaju i da najveći promet pokazuju nekretnine u velikim gradovima, odnosno na moru.“

Živorad Vasić je jedan od učesnika iz Srbije na RED konferenciji u Zagrebu, na kojoj će se između ostalih naći i teme: globalne ekonomske situacije odnosno njenog uticaja na sektor nekretnina u regionu; analiza najboljih prilika za investiranje u oblasti nekretnina; specifični izazovi nekretnina u javnom vlasništvu i mnoge druge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari