RSE: Grupa ‘Qilin’ tvrdi da je hakerski preuzela sve podatke o EPS

Ostavite komentar


  1. Tak je kada zapošljavaju priučene server administratore kojima ne bi dali da vam čuvaju kanarinca a ne tako ogroman sistem.

  2. Kako je moguce da u zemlji koja ima vodece IT strucnjake, institute i najsnaznije kompjutere, kako to tvrdi Ana Brnabic, hakeri setaju po velikim firmama i zakljucavaju, kopiraju podatke. Dokle ce traju lazi drzavnog aparata.

  3. opet je neko hteo da upozna dragicu na 2km od njega. prosli put su u novom sadu zakljucali sve podatke informatike i unistili bazu. nikako da nauce da nema dragice.

  4. Ako.
    Ovo naprdna digitalizacija koja ISKLJUCIVO sluzi za namestenja „javnih“ nabavki iz IKT domena.
    Kao I kod izgradnje putne I zelaznicke infrastrukture I ovde je bitno jedino koliko ce se esenesesovci omrsti.
    A za BEZBEDNOST ljudi I podataka im „pa sta“!

  5. Ево прилике да се од „неке“ фирме која се бави IT пословима купи софтвер за заштиту. Паре неће да се жале, једноставно ће да буде објашњење да то тако мора, да у будућности се не дешавају овакви пропусти. Ето можда прилике и за брата од „бивше/будуће“ премијерке, да се фирма за коју ради мало намаже и по дупету, и по глави. А и запослени ће да добију „фини“ бонус

  6. Ovde je zakazala edukacija zaposlenih. Ransomware je trojanac – moras sam da ga pokrenes. Svakako im leglo ko budali samar da ulupaju gro para n neke „zaštite“ … U svetu slepih, jednooki je kralj.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.