RZZS: Građevinskih dozvola u novembru 2019. 15 odsto više nego 2018.

Ostavite komentar


  1. Te dozvole za gradnju u meni izazivaju bes. Iako sam veoma miroljubiva i jos onda, 1992. sam setala za mir, sada bih zbog toga mogla poludeti. Zato i mogu da razumem kada neko agresivno reaguje prema onome sto „vlast“ cini. Zivim u naselju koje je urbanistickim planom (koji su ovi opozvali, ali novi NISU doneli), predvidjeno za izgradnju porodicnih kuca (prizemlje i sprat). A onda je drugar, bas preko puta moje kuce izgradio CETIRI sprata vise. Posle dopisivanja sa inspektorkom i Zastitnikom gradjana (Sasom Jankovicem), receno je da se to ima srusiti, ali se baja zalio!!! I sada tu stoji „hotel“. Kako je taj „hotel“ dobio dozvolu za rad, sam Bog zna, posto nema regulisanu ni vodu, ni kanalizaciju. Na njemu sljasti i svetleca reklama, za koju mu je jos pre tri godine“nalozeno“ da je skine. Pa se „hotel“ greje na klima uredjaje, a nama napon 187 V. Tako je to kada zivis u Srbiji. A onda kazu da nije u redu kada ne postujes ZAKON!

  2. Da li ste svesni cinjenice da nadlezno ministarstvo i gradski sekretarijati „zakonski“ proveravaju dokumenta i projekte samo formalno.
    Dakle, imaju spiskove potrebnih dokumenata, provere da li fizicki postoje, ne procitaju niti rec u njima…i daju dozvole.
    U projektu npr. pise pet spratova, baja izgradi sedam spratova, niko ne kontrolise, ako se neko usudi da prijavi, procedure traju beskrajno i zavrsavaju se nemusto u zavisnosti koliko je investitor potkupio inspektore i gradsku upravu i Zorkino ministarstvo.
    Nista se nece resiti dok se prihvatimo u*ranih motki.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.