Sa 500 evra Vučićevo obećanje spalo na 395

Predsednik Vlade je pre godinu dana, pred izbore, na Pinku obećao da će građani Srbije raditi za 500 evra u 2017.
Kako se bliži martovski lični dohodak, tako premijer Srbije smanjuje iznos prosečne plate koju obećava biračima

Ostavite komentar


  1. Plate ne zavise samo od privrednog rasta,već i od tržišta rada,a ono je još uvek nepovoljno!

  2. Ovoga jutra na Svetu nedeljicu osvanuo je ponovo Vucic na naslovnici sajta Danasa , a clanaka sa njegovim imenom i forografijom je 5.

  3. Bolje je plate održavati na realnom nivou, nego se ponovo zaduživati radi očuvanja socijalnog mira.

  4. Zašto onda narod ponovo daje poverenje Vučićevoj politici i na prošlim i pretprošlim izborima, a po statistikama i na predstojećim izborima?

  5. I Dinkic je uz prethodnu vlast obecao 1000 evra, pa to jos nismo videli niti cemo videti…

  6. Kako ulaze u prosek oni koji ne primaju platu???? STATISTIKA JE ČUDO…. SAME LAŽI!!!! UKUPNO ISPLAĆENE BRUTO ZARADE PODELITE SA BROJEM RADNIKA i koji su primili i koji nisu…. TO JE PROSEK a ne kada delite bruto zarade onih koji su isplatili, a isplaćuju samo oni koji imaju velike plate (banke, administracija, republička i lokalna, javna preduzeća) a ovi sa malim svakog meseca ispadaju, jer ih neprime.

  7. POredimo zemlje evropske unije sa nama po platama? Pa mi i tezimo EU sa ciljem da zivotni standard nam dostigne njihov

  8. Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić omogućio da u martu prosečna plata bude 395 evra. S obzirom da je prosečna neto zarada u martu prošle godine iznosila 372 evra to bi značilo povećanje u odnosu na isti mesec prošle godine od šest odsto. Dobar deo tog će svakako doći od povećanja plata zaposlenih u državnom sektoru u prosveti, zdravstvu, policiji, vojsci, kulturi, socijalnoj zaštiti od pet do sedam odsto koliko je predviđeno ovogodišnjim budžetom, a takođe je od početka godine povećana i minimalna zarada za osam odsto, što će se odraziti na oko 350.000 ljudi koji rade za minimalac.To znači da je Vlada obezbedila trošak iz budžeta upravo rastom BDP-a, i smanjenje javnog duga.

  9. hvatate se za neke tvari za koje postoje realna objasnjenja, a ne kažete da su nas vasi zuti doveli do prosjackog stapa.

  10. Treba pre svega biti realan, i očekivati da će u Srbiji biti prosečna plata 500 evra je sanjarenje.

  11. Rast plata zavisiod vise faktora, ali je vazno da ga ima, a isto tako je vazno da se Srbija ne prezaduzuje za rad nerealnih povećanja plata i penzija jer se tako ne postize nista.

  12. Ako smo progutali Dinkicevih 1000 eura,i prihvatili 20 eura,zasto ne mozemo i ovo,valjda manje boli.

  13. U danasnje vreme srecan je onaj covek koji radi bilo sta i za bilo koje pare da bi preziveo.

  14. Da li je ovaj čovek ikad išta ispunuo? Najbolji je u prodavanju magle, a šta drugo očekivati od osobe bez dana radnog iskustva…

  15. И старо и младо, и старо и младо…сви, сви, сви…у циркус Колорадо….

  16. Oni koji veruju da je prosek 400e a sami primaju 20 00-25 000 din više i ne zaslužuju.
    ..Pitam se samo čemu ovi debilni komentari..Na pogrešnom ste mestu botovi …bolje komentare ostavljajte na pinku ili parovima ,,tu je vaša ciljna grupa ..

  17. Da nije bilo pljackaske privatizacije zutih imali bi smo prosek plata veci nego Slovenija.

  18. Plus – minus – jaka kila. Nemojte sad da merimo. Premijer nije Tramp da ga javno meri.

  19. @fFANI I SVI OSRALI ,,STRUČNI,,BOTOVI,, A da se vi na vreme i tačno Obavestite ,I OBAVEZNO PROČITETE LISTU NOSIOCA,,,pljačkaških privatizacija,, I KO JE NA ZAVIDNIM,,MESTIMA,, SADAŠNJIH,, TALAMBASERA,n NA Najvišem Nivoju u Tom konglomeratu, I Zašto je ,,DR,,ŠONE ZAUSTAVIO,,ISTRAGE,, PO,,SLOBODNOJ VOLJI., ZA PLJAČKE ,,DONACIJA,OD ,,SAMO,,800000EVRA DNEVNO,ZA,,SRCE SRBIJE ,I SVE OSTALE,,NETAKNUTE,TAČKE KOJE EU ZORNO ČEKA DA SE ISPITAJU. nIJE U PPITANJU,,ŽUTILO,,NEGO TEŠKO I ,,USVOJENO,,SREĆOM CRNILO,,ZLATNOG DOBA,, VUČKOLENDIJE..CRNO uvek prekvriva žutu boju,JER NISU SVI BILITOLIKO žUTI DA BI ,,TEŠKO,,PREŠLI,, INICIJACIJOM U ,,SNS CRNILO, A VEĆ IZBAČENU IZ PREHIODNIH,, KOLEGIJUMA,, ,Ima je posebito u sadašnjem,,liderovom,,OKRUŽENJU,IZ,,UBEĐNJA,OBOŽAVAJU,,KIŠOBRANSKU,ZAŠTITU,,,PRAVEDNIKA,DOD,,K.K. V,,GRANIČNOG,,ČUVARA.. .

  20. Znamo mi veoma dobro ko je on i ko su mu članovi vlade a znaju i naša deca. Možda samo još deca bez roditeljskog staranja i primaoci socijealne pomoći ne znaju ali će shvatiti ubrzo. Ovakva politika odgovara samo muljatorima, onima koji rade na crno i uživaocima ino penzija. Sve koji pošteno rade ili su zaradili svoju penziju u Srbiji, ova crna trojka reketira!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.