Shoppster: Odgovornost prema preduzetnicama je nikad veća 1Foto: Promo

Na panelu „Tranformacija biznisa u cilju rasta“ u okviru ovogodišnjeg Sajma ženskog preduzetništva, održanom u Privrednoj komori Srbije, učestvovala je izvršna direktorka kompanije Shoppster Ljiljana Ahmetović, istakavši ulogu prve i najveće online i TV prodavnice u Srbiji u pozitivnoj transformaciji domaće poslovne klime.

Ona je, tom prilikom, govorila o sveopštem rastu interesovanja za eCommerce, povećanoj potrošnji, ali i korenitim promenama u kupovnim navikama domaćih potrošača u poslednje tri godine.

Ahmetović je istakla da nas očekuje važan „post-pandemijski“ period, kada očekivanja potrošača postaju visoka, te je podrška preduzetnicama u periodu transformacije potrebnija nego ikad.

“Od početka radimo na dva različita tržišta i to je velika prednost, jer smo u Sloveniji akvizirali kompaniju koja je već imala 15 godina ecommerce iskustva i to nam je pomoglo da dođemo do optimalnih procesa i u Srbiji. Na bazi iskustva iz Evropske unije pouzdano možemo da predvidimo koji trendovi dolaze i kod nas. Pred nama je izuzetno važan period, kada sve strahove vezane za online trgovinu menjaju velika očekivanja potrošača. Ta očekivanja će se gotovo sigurno „preliti“ i na druge industrije, zbog čega je naša odgovornost kao edukatora nikad veća, kao i želja da ovom, i u mnogim drugim prilikama, pomognemo preduzetnicama da iz trenutne transformacije poslovne klime izađu kao pobednice,“ objašnjava Ahmetović.

Osvrnuvši se na princip osnaživanja žena, koji podstiče uključivanje žena u lanac vrednosti u Srbiji, Ahmetović je istakla da je Shoppster u potpunosti posvećen poštovanju vrednost različitosti, insistirajući na jednakim prilikama.

„Naši zaposleni, klijenti, poslovni partneri i dobavljači imaju jednake prilike. Među 500 dobavljača koliko ih danas imamo, nalazi se dosta primera preduzetnica, vlasnica biznisa koje rade sa nama. Na čelu kompanije je žena, na rukovodećim pozicijama imamo podjednak broj muškaraca i žena, a od ukupno 82 zaposlena, 52 su žene. Sve to znači da u Shoppsteru promovišemo poslovnu kulturu u kojoj je jednaka šansa za sve”, istakla je Ahmetović i dodala da u prilog tome govori i inicijativa “Tvoja radnja 24/7”, koja traje u kontinuitetu i kroz koju mali biznisi dobijaju priliku i podršku kroz čitav proces da dođu do svoje ciljne grupe.

Na panelu se potom diskutovalo i o aktuelnim prilikama za nastup na online tržištu, prednostima Marketplace modela kao dokazano najefikasnijeg i najjednostavnijeg za „podizanje“ online prodavnice, kao i o brojnim mogućnostima koje Shoppster pruža malim i mikro preduzećima – i značaju eCommerce industrije za malu privredu uopšte.

Pored Ljiljane Ahmetović, na panelu „Tranformacija biznisa u cilju rasta“ učestvovale su i dr Jasmina Knežević, izvršna direktorka Acibadem Bel Medik, Dragana Kokot, generalna sekretarka Privredne komore Republike Srpske, Ivana Radić, predsednica Međunarodne mreže žena preduzetnica i Emilija Andonova ispred Nacionalne Platforme za žensko preduzetništvo, a panel je moderirala dr Sanja Popović Pantić, predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije.

U organizaciji Agencije Ujedinjenih Nacija za rodnu ravnopravnost, uz podršku Evropske mreže preduzetništva i Privredne komore Srbije, Sajam ženskog preduzetništva okuplja više od 350 preduzetnica Zapadnog Balkana sa ciljem povezivanja, umrežavanja i omogućavanja boljeg pristupa tržištu i izvorima finansiranja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari