Sindikat FCA u Kragujevcu: Radnici će na posao dolaziti po pozivu ali to nije kraj fabrike

Ostavite komentar


  1. Ima to drugo ime.
    FIAT odbija da promeni proizvodni program i uvede novije i popularnije vozilo. Gura stare modele koji se sve manje kupuju i sve manje proizvodi. Genijalnom politikom i poslovnom filozofijom, ovo ce da traje jos godinama dok zadnja tri radnika kragujevackog FIAT-a ne budu radila od Utoraka do Cetvrtka od 10 do 2 i proizvodila tih 3 automobila na dan?! To naravno ‘ne znači kraj Fijatove fabrike’, vec lagano umiranje zestoko subvencionisane investicije (primetite da se o tome prica direktno izmedju Ministarstva i FIATa!), dok i zadnji radnik ne shvati da od 65% plate ne moze da prezivi, … ili dok Svet odjednom ne pocne k’o lud da kupuje 10 godina stare FIATove kragujevacke modele?!

  2. Na našu veliku žalost ovakav scenario čeka većinu fabrika koje su izgradjene parama gradjna Srbije a ne stranog investitora, On je tu da potroši dobijeni novac od gradjana Srbije, uzme zaradjeni profit i pobegne. Njega nista ne obavezuje.jer naša Vlada sklapa ugovore na našu 100% štetu.

  3. Pored ovakvog sindikalca FIAT-u ne treba PR. Koga zastupa ovaj Samostalac?

  4. Nije kraj rada fabrike, već kraj proizvodnje ovog modela fijat 500. Isto pakovanje samo se ime malo razlikuje, a suština je svakako neprijatna činjenica. Takav je kapitalizam. Otvoriš pa posledeceniju, deceniju i po ugasiš. Za to vreme živiš od hiperpovoljnih državnih subvencija i olakšica, a tehnologiju ne otkrivaš nikome pošto se cela fabrika može demontirati preko noći i odvesti na neku drugu destinaciju gde su vlasti takodje „napredne i dalekovide“, kao ove u Srbiji. Igrala se deca pa zabrljala.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.