Sloga: Podrška građanskim protestima 1Foto: Sindikat Sloga

Gradski odbor Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ Niš saopštio je danas da podržava građanske proteste u Nišu i poziva svoje članove i simpatizere da se okupe u petak, 11.01.2019. godine u 18 časova na Trgu Kralja Milana.

Podršku dajemo zbog sve većeg nezadovoljstva položajem, tretmanom i uslovima rada zaposlenih, koji nikada u svojoj istoriji nije bio gori, budući da većina građana Niša, posebno u privatnom sektoru radi i živi na minimalcu, lišena i najosnovnijih prava zagarantovanih zakonima i Ustavom sopstvene države, navodi se u saopštenju.

Zato, kao odgovorni ljudi ne možemo, niti smemo da ćutimo na svakodnevnu proizvodnju iluzije o ekonomskom prosperitetu, nikad većim platama i penzijama, jer je to laž koju stvarnost svakodnevno demantuje, poručuje sindikat Sloga iz Niša. Pridružujemo se svim zahtevima građana Niša koji će život učiniti kvalitetnijim i dostojanstvenijim, i ujedno obezbediti sva prava u oblasti rada i sindikalnog organizovanja, koja su tekovina socijalno odgovornih i demokratski organizovanih država, ističe se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari