Srbija na 47. mestu Duing biznis liste

Ostvaren skok od 12 mesta u odnosu na prethodnu listu * Najveće zasluge za dobar rezultat pripadaju ministarstvima građevine i finansija Zorane Mihajlović i Dušana Vujovića * Vlada Srbije i Svetska banka ove rezultate će danas predstaviti na konferenciji za novinare
Ostvaren značajan napredak na listi Svetske banke

Ostavite komentar


  1. Sprovedene reforme su urodile plodom, s tim da je potrebno uraditi jos mnogo toga kako na nivou lokalnih samouprava tako i na republicnom nivou i sigurno cemo kao zemlja napredovati.

  2. Ово је велики успех за Србију, али не смемо се уљуљкати већ још више радити како би смо се приближили врху ове листе, јер што смо боље пласирани то су веће шансе за долазак страних инвеститора.

  3. Posle ovih rezultata zainteresovanost stranih investitora za nasu zemlju ce sigurno drasticno da poraste.

  4. Reforme su trebale biti zavrsene jos pre deset godina ali onda nije imao ko izgleda. Medjutim bolje ikad nego nikad. Bravo.

  5. Svidja mi se sto su gradjevinarstvo napredovalo toliko. Mislim da je to jedna od najvaznijih privrednih grana za nas.

  6. Bitno je da se napreduje i da se Srbija reformise i modernizuje. Mnogo kasnimo za Evropom ali ovakvi izvestaji veoma raduju.

  7. Sigurna sam da ćemo sledeći put biti još bolje pozicionirani s obzirom na rezultate koje ostvarujemo, ako ovako nastavimo vremenom možemo biti samo još bolji.

  8. Bez obzira sto su se vec oni koji ne zele svojoj drzavi dobro oglasili tako sto ovaj uspeh potcenjuju. Ono sto oni nisu u stanje da poreknu je cinjenica da Srbija krupnim koracima gazi ka boljoj buducnosti u svim aspektima. Napredak je evidentan i jasan a za to postoje i ovakve liste i istrazivanja kao jasan dokaz.

  9. Bez obzira sto su se vec oni koji ne zele svojoj drzavi dobro oglasili tako sto ovaj uspeh potcenjuju. Ono sto oni nisu u stanje da poreknu je cinjenica da Srbija krupnim koracima gazi ka boljoj buducnosti u svim aspektima. Napredak je evidentan i jasan a za to postoje i ovakve liste i istrazivanja kao jasan dokaz.

  10. Lekcija je naučena, što brža primena modernih tehnologija u državnoj upravi otvara vrata novim mogućnostima.

  11. Zaista je 47. mesto na listi Svetske banke veliki uspeh za Srbiju jer je za dve godine uspela da na toj listi preskoči 150 država.

  12. Zahvaljujući reformama i merama štednje postignuti su ovakvi rezultati i to je za svaku pohvalu.

  13. Napredovati 12 pozicija napred je lep uspeh. Ali, neće se ova Vlada zadovoljiti ovim uspehom, postavila je novi cilj, a to je ulazak u prvih 30. Ko ima cilj, do njega radom i dođe.

  14. Napredak na rang listi je dokaz da je dobar potez sto se odluceno za sprovodjenje reformi i da reforme proticu u najboljem mogucem redu.

  15. Ovo je fantastična vest. Znači da reforme koje se sprovode u Srbiji i te kako imaju efekta na napredak Srbije i u tom pravscu samo neka se i nastavi.

  16. Da nam se nisu desile demokrate, imali bismo mi ovaj uspeh mnogo pre da nas je vodila ovakva ekipa kao sada. No dobro je da je sada bar ovako i svaka čast na uspehu.

  17. Reforme su teske, ali su dale ocekivane rezultate, ali Srbija ima potencijala za mnogo vece uspehe.

  18. Reforme ne bi bile ni potrebne da komunisti nisu dosli na vlast te daleke 1945. godine.
    A danas najvise oni I njihovi potomci napadaju svaku srpsku vladu zbog sporosti u reformama. 🙂

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.