Srbija u opasnosti da zaostane u energetskoj tranziciji, kineska ulaganja omogućavaju izgradnju novih termoelektrana

Ostavite komentar


  1. Dilema sa početka teksta je savršeno besmislena. Izgradnjom termoelektrane posao će dobiti možda 1.000 ljudi, a potrovaće se milion i više. Samo sredstva za lečenje ogromnog broja pacijenata zbog bolesti disajnih organa i kancera će daleko nadmašiti zaradu od elektrane, dok o uništavanju ekosistema ne vredi ni govoriti.

  2. Srbiji je potrebna tranzicija na stare i proverene izvore energije i potpuni prekid ‘tranzicije’ ka ‘obnovljivim’ izvorima.

Ostavite komentar


Ekonomija

"Obećavan izvoz svinjskih glava, nožica, repova... a nemamo svinja": Od Tita do Vučića, svi pričali o velikoj trgovini sa Kinom 10

„Obećavan izvoz svinjskih glava, nožica, repova… a nemamo svinja“: Od Tita do Vučića, svi pričali o velikoj trgovini sa Kinom

Srbija i Kina potpisale su 17. oktobra prošle godine Sporazum o slobodnoj trgovini, tokom boravka srpske delegacije u Pekingu, u kojoj je bio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je tada najavio veliki značaj ovog sporazuma za Srbiju, ali stručnjaci smatraju da će naša zemlja ovim, mahom povećati uvoz, a da će najviše izvoziti kineske kompanije koje posluju u Srbiji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.