Srpsko zdravstvo skupo, ali zato loše

Prema istraživanju MONS-a, Srbija izdvaja relativno visoka sredstva za zdravstvo, ali ono nije dovoljno uspešno

Ostavite komentar


  1. Ovo je isto kao kad je otac dosao kod majstora da proveri kako mu radi sin a majstor ce ocu:: ,,Da vas ne lazem, vas sin radi vrlo polako, ali zato sve sto uradi…. nista na vredi.

  2. I, na kraju dodjosmo do poslovice: Koliko para, toliko muzike. Srbija nikad nije izdvajala razumna sredstva za zdravstvo. Jedino su politicari i vojska bili povlasceni. Svi ostali su zdravstveno zbrinjavani ispod evropskog proseka. Tako je i danas
    Imamo vrhunske zdravstvene radnike sa bezobrazno i nepodnosljivo malim primanjima. Uz podatak da ih pacijenti ubijaju na ulicama, ali i po bolnicama. Pevaljke i novinarke u stampi i na televiziji drze slovo iz medicine profesorima Medicinskog fakulteta i Ministru zdravlja. Narod stoji po Najdanovim krugovima i slicnim „patentima“ za otimanje novca. Tesko cemo sprovesti podizanje zdravstveno-vadpitnih i preventivnih mera kod polupismenog stanovnistva. Ne tako davno, Brena je na sav glas savetovala najmladje da „samo glupi idu u skolu“.

  3. kada bi mogao da biram, izabrao bih da mi drzava ne otima deo od plate za zdravstvenu zastitu. Za te pare bih se lecio kod privatnika, i jos bih ustedeo, a usluga bi mi bila neuporedivo bolja.

  4. Ukupan broj lekara manji, pa iz tog razloga na dan imam broj pregleda koji je duplo veci od propisanog broja, sto vodi velikom trosku za rfzzo, koji mi zbog tog troska smanji platu naa mesecnom nivou. Nikada necu vratiti pacijenta kuci bez pregleda bez obzira na rffzo i njihove norme

  5. Srpskom zdravtsvu fali samo da mu se političari skinu s leđa, i sve će biti potaman. Političari izvlače pare i zdravstva, lihvare se na toj sići koja preostane, podređuju ga jednom jedinom interesu – da ostanu na vlasti. Dok se političari ne skone, pare u džep i četvoro očiju otvorite.

  6. Треба истражизи где нестану паре на путу од државе до здравствене устсанове. Јер ми те огромне паре не видимо – здравственим радницима су плате бедне, опреми са којом раде давно прошао век трајања, материјал који добију је најјефтинији и најлошији могући, а ни њега не ма довољно. Тако да је кључно питање ко смандрља те „силне“ паре из текста.
    А што се превентиве тиче, то неће ићи тако што на телевизији лекари причају да је најважнија превентива и редовна контрола, него тако што се грађанима упуте позиви на превентивне прегледе, па ако се не одазову, плаћају казну или губе осигурање. То је за добробит пацијената и уштеду државе.

  7. Samo na računu Instituta „Niška Banja“ ima 500-600 miliona dinara neupotrebljenih sredstava RFZO, koja se tu godinama gomilaju. Niti ih je Institut iskoristio namenski za rehabilitaciju građana, niti ih RFZO uzima nazad da ih rasporedi gde ta sredstva nedostaju. A koliko još takvih ustanova sa zarobljenim novcem Fonda zdravstva postoji? Ministar o tome ćuti. I tako iz godine u godinu, a decu lečimo sms porukama. Bravo Srbijo!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.