Kupovina na kredit prepolovljena, cene uprkos tome rastu: Doskora „kralj“ bio onaj ko ima stan, a sad…

Ostavite komentar


  1. Trenutno je jeftina zemlja i to treba kupovati, ako već ne umete da uložite višak novca u neki posao. Naročito treba kupovati u blizini gradova.

  2. Uzmite podatke od notara. Oni su jedini ovlasceni za overu kupoprodajnih ugovora pa tako jedino oni mogu da daju relevantne podatke. Sve dok izjave uzimate od agenata nekretnina mi vam nista ne verujemo.

  3. Samo u lopovskoj Srbiji u kriminalnoj vlasti možeš da peres pare bez odgovornosti o poreklu para.

  4. Kamate su toliko porasle da iznose i 30% više u odnosu na period pre 2 godine.
    Profit banaka se izjednačio sa zelenašima!
    Ne postoji zaštita države svog stanovništva od lopovskih aspiracija svih banaka.
    Žao mi je što sam morao uzeti kredit.
    Ako postoji bilo koje drugo rešenje, savetujem svima da kredite ne podižu jer je ovo bezobrazluk!

  5. A lose se zivi. Nema dovoljno parkinga, sve egzoticne destinacije rasprodate, kafici puni, koncerti rasprodati.

  6. Ko kupuje tako skupe nekretnine u jednoj od najsiromasnijih zemalja u Evropi?Jos jedna nenormalnost u ovoj zemlji

  7. Pa kad se ovde vecina stanova kupuje za kes. Pranje pare i nelegalna trgovina.

  8. A za POREKLO NOVCA, naravno, niko ne pita. Svima odgovara da pare stižu u potocima…
    Ko kaže da se kriminal ne isplati.

  9. Rastu cene zbog stvaranja lažne medijski slike i ubeđivanja ljudi da se jedino isplatu ulaganje u nekretnine

  10. Никада нисам куповао на кредит и
    немам ни намеру !Мрзим кредите!
    Мрзим: „Мрзим“!

  11. Novac postaje jako akupa roba…svrga ce biti u ponudi sli para nevce biti…prodaja nekretnina je skroz stala nema prodaje….cene polako kurvinski idu dole ali to je tek mali pocetak

  12. To samo kod nas ima da robi koja se ne prodaje,u ovom slučaj stanovima,umesto da cena pada njoj cena raste. Srbija-zemlja apsurda!

  13. Ako cemo da se lazemo, onda mozemo da kazemo da cene rastu. Cene padaju, potraznja je pala, kretitnih kupaca nema jer niko lud nije po ovim uslovima da uzima, nema potrebe da pokusavate da farbate narod ovakvim podacima

  14. U Novom Sadu je prepolovljena prodaja već devet meseci, nije bila ovako loša još od 2015 godine. Sledi sve veći pad cena nekretnina.

  15. Zašto se ne dozvoljava investitorima koji su ponudili da grade jeftine stanove oko 500,600 EUR, Karići i dr. Tada bi cene stanova drastično pale, upravo prema standardu većine građana.

  16. Dok ima ovaca, biće i vune.I normalno džempera za zimu.Stara izreka iz Azerbejdžana glasi „ima se može se, nema se, folira se.

  17. U novom Sadu nema kupaca ništa se ne prodaje a pričaju da cene idu gore. Ne znam koga farbaju kad je realnost daće tek da padaju.

  18. Ja sam iz BL i skoro sam uzeo 4 stana u Novom Sadu i to za keš..Tri stana od po 43m2 i jedan od 72m2..pozz

  19. Društvena svojina se prelila u privatne džepove I onda je počela prvobitna akumulacija kapitala. Moćnici su došli do prljavog novca, obogatili se a društvo se raslojilo. Ovo su posledice jer od poštenog rada se samo dobija grba. Ovo jedino može da reši revolicija i Goli otok.

  20. Mislim da nije tačno da cene rastu i potražnja. Planirala sam kupovinu prošle godine cene su bile visoke i tada je bilo da je potražnja velika, i neverovatno mi je bilo da su pojedini prodavci obustavlja prodaju kada čuju da je u pitanju kredit. Stanovi koji su kupljeni u prethodne dve godine ne mogu sada da se prodaju po toj ceni već nižoj. Još jedan od razloga zašto se ne kupuje na kredit.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.