Tabaković: Netačne tvrdnje o zaduživanju na finansijskom tržištu

Ostavite komentar


  1. Guvernerka kao nesto demantuje, a u stvari potvrdjuje. Zaduzeni smo za 2 milijarde evra I to ide za izbore. Deo za 100 evra po glasacu, deo za isplatu neumanjenih plata za javni sektor, a deo za subvencije ino investitorima. Ostace, naravno I za razne predizborne aktivnosti, posto I to zna da mnogo kosta. Predsednik se hvalio kako nam ne treba novac od MMF, pa potom ni od EBRD, pa smo sada zaduzenioi po mnogo gorim uslovima. Ljudima iz vlasti nije bitno ko ce te dugove vracati, racunaju da ce dozivotno biti na vlasti i uvek imati spremnu pricu po sistemu da li verujes meni ili svojim ocima?

  2. Ovo pitanje će se vrlo lako razrešiti ako republička budžetska inspekcija bude smela da pregleda relevantnu dokumentaciju. Posebno sa stanovišta primene važećeg Zakona o budžetu Republike za 2020. godinu , koji je usvojila Narodna Skupština. Videće se jasno ko je i kada odobrio kreditno zaduženje i pod kojim uslovima. Ovakve stvari nikada ne smeju biti proglašavane „državnom tajnom“ i sva dikumentacija mora biti dostupna najširoj javnosti i pod kontrolom nadležnih institucija.A posebno i dalje trošenje tih „lakih“ para, pod ingerencijom izvršne vlasti sa veoma diskutabilnom nadležnošću, koje će vraćati generacije.

  3. Do juče su pričali da ako imamo saradnju sa MMF-om to je signal da je zemlja pouzdana za ulaganje. Danas Jorgovanka kaže da ako uzmemo kredit, to je signal da imamo problema u finansijama. Šta je istina.
    Da li je istina da smo moglu od EU da uzmemo taj isti kredit sa 0,06% kamate, ali da nam (čitaj Vučić i Mali) nije odgovarao jer bi smo morali da prikažemo gde se troši. Ovako 2 milijarde pred izbore, dobro dođu. Treba mnogo mita.

  4. Pitam se koliko ljudi je shvatilo šta ova potpuno nesposobna stranačka guvernerka priča, a ubi me radoznalost koliko njih joj išta veruje. Moje mišljenje je da su pod hitno uzete 2 milijarde kredita da se isfinansiraju izbori i prikrije činjenica da u kasi nema kinte, a valja nešto i maznuti, te da ćemo narednih godina biti žestoko oderani na porezima kako bi se to vraćalo.

    1. Pa evo ja joj verujem..a da ja sam bot, ja se ne vazim, jel tako bese?

  5. Ovaj laki keš iz helikoptera će (samo) nekima da padne ušake, da ne preciziram kojima. Ali ćemo ga zato svi vraćati, a ponajviše oni koji ni mrvicu od toga videti neće. I tako ukrug već osam godina. Narode, da li išta kapiraš?

  6. Zar nisu mogli da prinude narodu da ulože tj konvertuju devizni štednju u obveznice?
    Naravno tada bi strane banke bile oštećene…

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.