Telekom Srbija je juče uputio ponudu za kupovinu Dunav banke njenim najvećim akcionarima: Dunav osiguranju i Dunav RE, saopštila je ta kompanija. Kako se navodi, Nadzorni odbor Telekoma je juče usvojio predlog Izvršnog odbora u vezi sa sticanjem većinskog paketa akcija Dunav banke putem dokapitalizacije.


Ako Dunav osiguranje i Dunav RE prihvate ponudu, Telekom će steći većinsko vlasništvo nad Dunav bankom. Uslovi ponude podrazumevaju, da po sticanju pomenutog vlasništva, Telekom Srbija ispuni i zakonsku obavezu, odnosno da preostalim manjinskim akcionarima uputi ponudu za otkup njihovih akcija.

„Sticanjem većinskog vlasništva i kontrole nad radom Dunav banke Telekom Srbija, zajedno sa Dunav osiguranjem koji bi ostao značajan partner u banci, stvara uslove za realizaciju planiranih projekata u okviru uvođenja najsavremenijih oblika mobilnog bankarstva i sistema transfera novca i plaćanja. Na taj način kompanija prati aktuelne trendove i pravce razvoja telekomunikacionih servisa, otvarajući nove mogućnosti i pogodnosti za mnogobrojne korisnike svojih usluga“, navodi se u saopštenju.

Podsetimo, ovime je potvrđeno prošlonedeljno pisanje Danasa o tome da je Dunav banka u petak prihvatila predlog da bude većinski prodata Telekomu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari