Travnjake i baštovane za Beograd na vodi plaćamo čak 35 miliona dinara: Dobrica Veselinović otkrio gde ide novac građana 1Foto: Miloš Obradović/Danas

Šef odborničke grupe „Moramo – Za dobar grad“ u Skupštini Beograda Dobrica Veselinović izjavio je danas da je iz gradskog budžeta za održavanje zelenih površina u Beogradu na vodi, izdvojeno 35 miliona dinara i da će za te potrebe Gradsko zelenilo zaposliti 15 radnika.

Uoči sutrašnje sednice Skupštine Beograda na čijem je dnevnom redu rebalans bužeta, Veselinović je ocenio da će gradska vlast učiniti sve da pokaže kako je to razvojni budžet i da se investicije dešavaju u svim oblastima grada.

Veselinović je na konferenciji za novinare kazao da su analizirajući više sektora, odbornici „Moramo – Za dobar grad“ došli do informacija da je za vodosnadbevanje i kanalizaciju, kao i za domen stanovanja bužet smanjen, a da za socijalno stanovanje nisu predviđena sredstva.

Dodao je da se finansiranje gradskih domova zdravlja i ambulanti „ukida“, kao i da je priča o besplatnim vrtićima i bazenima „bacanje peska u oči“.

Veselinović je ocenio da će pokretanje novog sistema naplate karata u javnom prevozu „koštati mnogo“, i dodao da se još ne zna koja će cena biti raskidanja ugovora sa Kentkart kompanijom.

Odbornik „Moramo – Za dobar grad“ Dušan Pavlović ocenio je da promene u sistemu javnog gradskog prevoza koje je najavio gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, neće poboljšati kvalitet i usluge prevoza, već da će ga „dodatno degradirati“.

On je ocenio da je kvalitet gradskog prevoza opao i naveo da su građani izgubili mogućnost praćenja kretanja vozila, kao i da u njima više ne postoji zvučne signalizacije stanice koja se približava.

„Veliki problem jeste i samo praćenje kretanja autobusa, do sada se to radilo GPS sistemom, a sada dispečer ručno beleži polazak i dolazak autobusa, što znači da smo se vratili 20 godina unazad“, kazao je Pavlović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari