Zaposleni u preduzeću Ratko Mitrović – Dedinje će ovonedeljni petodnevni štrajk upozorenja od ponedeljka u 11 sati pretvoriti u generalni štrajk do ispunjenja zahteva, odnosno do isplate 22 neizmirene zarade i smene direktora Dušana Basare.

Kompanija koja postoji više od 60 godina i čiji su radnici gradili najveće institucije na ovim prostorima, između ostalih, VMA, Deltu, Hemofarm i mnoge druge, u velikim je problemima, radnici dve godine nisu primili platu, za šta, kako kažu, najveću odgovornost snosi direktor.

– Pokušavali smo mesecima da razgovaramo sa njim, ali sada više nemamo načina, osim da štrajkujemo. Štrajkujemo zbog lažnih obećanja, zbog plata koje nismo dobili od 1. decembra 2013. Ove nedelje smo imali štrajk upozorenja, od ponedeljka idemo u totalnu obustavu rada – kaže za Danas jedan od štrajkača Nikola Zagorac, inače finansijski direktor u ovom preduzeću.

Trenutno, Ratko Mitrović – Dedinje zapošljava 80 radnika, ali je broj onih koji čekaju zaostale zarade mnogo veći, napominje naš sagovornik, jer su u međuvremenu neki ljudi otišli iz firme.

Zagorac tvrdi kako oni nemaju nikakvu podršku, kao i da su prinuđeni na ovakav potez jer nemaju druga rešenja. On napominje kako nema smisla da preduzeće koje je decenijama gradilo najveće institucije u zemlji došlo do toga „da ne dobije ni rupu da iskopa na Beogradu na vodi“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari