Guverner Narodne banke Srbije Radovan Jelašić ocenio je juče da je formiranje proevropske vlade u Srbiji ključni preduslov za zaustavljanje rasta inflacije. Jelašić je na sednici Skupštine Privredne komore Vojvodine u Novom Sadu naveo da „samo proevropska vlada može da svede inflaciju na planirani jednocifreni nivo“ i obezbedi ostvarenje planirane makroekonomske politike u 2008.

Guverner Narodne banke Srbije Radovan Jelašić ocenio je juče da je formiranje proevropske vlade u Srbiji ključni preduslov za zaustavljanje rasta inflacije. Jelašić je na sednici Skupštine Privredne komore Vojvodine u Novom Sadu naveo da „samo proevropska vlada može da svede inflaciju na planirani jednocifreni nivo“ i obezbedi ostvarenje planirane makroekonomske politike u 2008. godini, navodi se u saopštenju komore. „Za održavanje makroekonomske stabilnosti neophodno je da budžet ostane i dalje restriktivan“, istakao je Jelašić. Guverner NBS je ocenio da bi nova vlada Srbije trebalo da napravi reformski budžet, odnosno da ga zadrži u obimu u kojem je bio originalno planiran za 2008, sa rashodima koji se prilagođavaju porastu cena od 6,5 odsto. Za predsednika Skupštine Privredne komore Vojvodine ponovo je izabran Dušan Đukanović iz Kikindskog mlina, a za njegovog zamenika Tatjana Maglić iz somborskog Intermaga, navodi se u saopštenju tog udruženja privrednika.
Beograd – Farmaceutska kompanija Hemofarm iz Vršca saopštila je juče da je preuzela 12,73 odsto akcija Zorka farme iz Šapca za 863,7 miliona dinara, što je 10,85 miliona evra prema jučerašnjem zvaničnom kursu dinara. Hemofarm je preuzeo 699.341 akciju po ceni od 1.235 dinara po akciji i svoj udeo u Zorka farmi povećao na 90,51 odsto. Hemofarm je planirao da tokom ponude, od 26. maja do 16. juna, preuzme 22,2 odsto akcija i postane jedini vlasnik Zorka farme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari