U Nišavskom okrugu državne ustanove za službene automobile potrošile skoro 400.000 evra 1Foto: KJP "Zlatibor" (Ilustracija)

Javna preduzeća, ustanove i opštine Nišavskog okruga – Sportski centar “Čair”, Pčelica, Veterinarski institut, Parking servis, Tržnica, Toplana, doljevačka Biblioteka i opštine Pantelej i Merošina potrošila su lane novac građana u iznosu od ukupno oko 396.000 evra za kupovinu službenih i servisnih automobila, navode danas Južne vesti.

To su podaci sa Portala javnih nabavki.

Sezonu kupovine službenih vozila preko tendera u Nišu i okolini je u martu pokrenuo Sportski centar „Čair”, nabavkom Škode vredne oko 30.000 evra, od Auto Čačka.

Tada su rekli da će novi auto koristiti menadžment i drugi zaposleni po potrebi i istakli da, ne računajući tu Škodu, imaju ukupno četiri vozila, od kojih jedno nije u voznom stanju.

Javna predškolska ustanova Pčelica je u junu kupila dva Fiata od Auto Miga za ukupno oko 68.000 evra. Naveli su da je ta javna nabavka bila neophodna, jer su im vozila stara i dotrajala, pa je otežano dostavljanje obroka.

Iz magacina specijalizovanih za motorna vozila tvrdili su da specifikacije na tom tenderu upućuju baš na Fijatove kataloge.

U julu je doljevačka Biblioteka kupila preko javne nabavke od Auto centra Krunić, kao jedinog ponuđača, Reno Megan po ceni od oko 25.000 evra.

Tražili su da vozilo bude metalik boje, da menjač bude presvučen kožom i da ima tonirana stakla.

U Nišavskom okrugu državne ustanove za službene automobile potrošile skoro 400.000 evra 2
foto: Niška inicijativa

Opština Merošina je u novembru za oko 15.000 evra kupila Dačiju, koja bi, prema rečima načelnika Opštinske uprave Danijele Nikolić, trebalo da se koristi za “poboljšanje populacione politike u opštini”.

U novembru je Veterinarski specijalistički institut Niš kupio Škodu od Auto Čačka za oko 36.600 evra.

Zahtevi su bili da vozilo bude metalik belo. Na prvom neuspešnom tenderu su zahtevali da stakla budu tonirana, da automobil ima šest zvučnika i vazdušne zavese.

Posle čega je raspisan tender i za putničko terensko vozilo vrednosti od oko 25.500 evra.

U decembru su se u Nišu najviše kupovala službena vozila.

Parking servis je raspisao javnu nabavku za još jedno vozilo za potrebe sistema „Oko sokolovo“, u vrednosti od oko 76.800 evra.

Zatim je vozni park obnovila Opština Pantelej, koja je kupila Dačiju od Auto centra Krunić iz Niša, po ceni većoj od 19.000 evra.

Iz magacina Auto Republika primetili su da je davanjem jako preciznih specifikacija eliminisana konkurencija i da je nabavka nameštena, ali na pitanje da li je zaista tender “štelovan”, predsednik Opštine Pantelej Nataša Stanković spustila je novinarki slušalicu.

Iako su pojedine pijace u Nišu oronule, a za pet i po godina posao u tom preduzeću izgubilo je više od 60 osoba, Javno preduzeće „Tržnica“ je u decembru kupilo novi automobil za oko 26.300 evra, od Auto centra Krunić.

Direktor „Tržnice“ Goran Đorđević je ranije izjavio da je novo vozilo neophodno, jer vozi automobil star 20 godina, koji je prešao više od milion kilometara.

Oko 55.500 evra platiće niška Gradska toplana za tri nova električna automobila za potrebe servisnih službi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari