Učesnik protesta: Ne bismo traktorima blokirali Novi Sad i druge gradove da nas puštaju u Beograd 1foto Julijana Patarčić Danas

Jedan od učesnika u protestu poljoprivrednika u Novom Sadu Mileta Slankamenac izjavio je danas da oni blokiraju saobraćajnice u glavnom gradu Vojvodine jer ih ne puštaju u Beograd.

„Mi znamo da se u Novom Sadu ne odlučuje o našim zahtevima, ali nas ne puštaju u Beograd. Da nas puštaju u Beograd, nikakvih problema u drugim gradovima ne bi bilo. Ali, jednog našeg kolegu je juče zaustavilo 27 policajaca, da ga spreče da ide u Beograd“, rekao je Slankamenac agenciji Beta.

Dodao je da će blokada saobraćajnica koja je danas oko 18.00 sati po drugi put organizovana u Novom Sadu trajati „pola sata, sat“.

Poljoprivrednici su danas traktorima blokirali raskrsnicu Partizanske i Temerinske ulice, kao i kružni tok koji vodi ka autoputu Beograd-Subotica.

Pojedini vozači obilazili su traktore i trotoarom i zelenom površinom zaobilazili blokadu.

Oko 11.00 sati na sat i po bio je blokiran saobraćaj i na Bulevaru Mihajla Pupina, ispred zgrade Pokrajinske vlade u centru Novog Sada, nakon čega su se poljoprivrednici vratili ispred Novosadskog sajma, gde su proveli i prethodnu noć.

Poljoprivrednici su i juče u Novom Sadu organizovali protestnu vožnju, kada su naveli da u vladi Srbije nije postignut nikakav dogovor, da su „automatski odbijeni“ zahtevi za subvencionisano dizel gorivo i zaštitnu cene mleka, a zatim i svi ostali.

Među njihovim zahtevima su povećanje subvencija sa 9.000 dinara na 300 evra po hektaru, zaštitna cena mleka od 75 dinara po litru bez poreza na dodatu vrednost (PDV), povećanje subvencija po kravi na 40.000 dinara, kao i da se na dizel ne obračunavaju akcize i PDV, čime bi to gorivo značajno pojeftinilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari