Umesto da štedi, Vlada troši 40 milijardi preko plana

U FOKUSU: Visoki poreski prihodi skrenuli pogled države sa javnih rashoda

Ostavite komentar


  1. A sta ocekivati od diletanata,populista i "totalnih idiota".Neznanje ,nekompetencija,nestrucnost,voluntarizam al““ partijska poslusnost i ““alavost !!

  2. Koliko su se zadužili gradovi i državna preduzeća na način da to ne obuhvata republički budžet sve dok ti krediti ne postanu nenaplativi?

  3. Hoće li se neko konačno zapitati otkud naprasno dividende u javnim preduzećima u tolikim iznosima??? Do juče u gubicima, bez racionalizacija, bez restrukturiranja, bez otpuštanja, bez bolje naplate usluga, preko noći se pojaviše dividende, koje pune budžet i pumpaju navodne mesečne suficite.

  4. Da je tzv. Vladi zaista stalo do poreskih prihoda oba bi pre svega izmenila zakon o restituciji kako vi građanima bila vraćena oteta privatna svojina čija vrednost se kreće po proceni između 90 i 100 milijardi evra. Da bi ta nevraćena imoviba bila vraćena divoljno bi bilo primeniti princip zamenske supstitucije imivinom iz državnog fonda, ali ta imovina se čuva jer predstavlja izvor pljačke i korupcije. Sve priče o poreskim prihodima su izgovor za nastavak pljačke koju čini establišment tj. sprega kriminala i politike . Jer kada bi imovina bila vraćena krimi establišment bi bio ne samo razotkriven i sprečen u daljoj pkjački već bi država stala na svoje noge, srednja klasa bi se obnovila, selo, proizvodnja i imovinsko pravni i ekonomski integritet bi bili obnovljeni i spašeni, a samim tim i nacija. Međutim krimi establišment ta politički ustanovljena antielita bi završila tamo gde pripada a to je zatvorski smeštaj. Zato ne smeju odustati ne samo od puta pljačke i korupcije već i od legalizacije svojih zločina prema državi i građanima.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.