Uvertira u dužničko ropstvo vlasnika stanova

Oštre kritike Nišlija, okupljenih u Udruženom pokretu slobodnih stanara, na Predloga zakona o stanovanju i održavanju zgrada

Ostavite komentar


  1. Sve sami euroljupci naokolo a kad se jedna od najkriticnijih oblasti pokusava urediti kako je uredjeno u Evropi reakcija tih istih euroljubaca je vise nego histericna. Tako da tu stizemo do one ““ne pada sneg da pokrije breg vec da zverka pokaze trag““.

  2. Pa to je svako jasno da je Drzva skupa.
    Srbiji sa ovoliko stanovnika zajedno sa Vladom i Skupstinom 100 ljiudi mnogo i prezaposleno i nemaju sta da rade tako i u Opstinama i plata ako dobiju 80.000,00 din mnogo jer posle ce mnogo da kostaju kada odu u penziju.A oni imaju obezbedjenja koliko jedan grad u Srbiji ima stanovnika.
    Narodna banka ima svoj restoran i svoje ginekologe ,jer lazem.
    Koliko samo imaju vozaca i sluzbenih kola sve te sluzbe.
    Istanbul ima vise stanovnika i nema toliko sluzbenika i pom osoblja
    Kakav je tek javas u javnim preduzecima,koliko zaposlenih,apa Upravnih,nadzornih odbora i kakvih sve gluposti i niko da uzme METLU.

  3. Svi znamo na koji su način došli do tih stanova – došlo vreme na naplatu… Vratićete sa sve zateznom kamatom, nažalost ne onima kojima ste te stanove oteli posle oslobođenja ili nepravedno dodeljenim (direktori svojim partijskim poslušnicima i ljubavnicama) ali ipak i to što sada razmišljaju: – Šta će i kako će, biće dovoljna satsfakcija nama beskućnicima i podstanarima.

  4. @Miodrag iz Peći
    A ti znaš ko je kako došao do stana Miodrage? Samo ti dođi po "svoj" stan, čekamo i tebe i ove tvoje čobane koji bi da upravljaju tuđom imovinom.

  5. Imate pravo, Miodraže! "Zaslužni" i "snalažljivi" su se ufunjali u stanove, pod Slobicvom ih "otkupili" za po 50 maraka, i sad bi da im Opština kreči i održava fasade. Hoće vlasništvo, a neće obaveze koje iz njega proističu. Da meni neko danas pokloni stan u Londonu, ne bih imao drugog izbora nego da ga prodam, jer ja para za održavanje nemam – ko ima nek sedi u stanu na fancy lokaciji, a ja da idem gde je sirotinji mesto – to je osnovni red. Svojevremeno sam stanovao (podstanarisao) na Novom Beogradu u zgradi čiji je krov sasvim propao, tako da je gospođi sa poslednjeg sprata bukvalno pao plafon na glavu, a voda joj se slivala niz luster kad god napada, i niko nije mogao nikoga da natera da nešto tim povodom uradi – stanovi naši, a briga tuđa… Sikter, drugovi samoupravljači!

  6. Ja sam svoj stan pošteno zaradio i platio i to mogu da dokažem. Digao sam kredit kod banke koji ću još dugo otplaćivati i koji nije bio 50 maraka. Ovo sada je pokušaj da se jedino što građani još poseduju otme i proda strancima, jer je sve drugo već otišlo. Da je cilj da se uvede komunalni red, proširila bi se ovlašćenja komunalne inspekcije (koja neće da se javi na telefon kada ih zovem, a treba im 3 meseca da izađu na teren) ili bi ovo radila komunalna policija. Ista priča je bila i kada su uvodili komunalnu policiju, a sada se vidi kako se to završilo. Uzgred, imam rešenja komunalne inspekcije zbog nelegalnih radova firme u komšiluku, pri čemu "žalba ne odlaže izvršenje" za koje je dat rok od 15 dana. To je bilo pre 12 godina i niko ništa nije preduzeo, iako u rešenju jasno stoji da će Opština, u slučaju da vlasnik ne vrati objekat u prethodno stanje, ona to izvršiti i ispostaviti vlasniku račun. Od tada su se promenila još 2 vlasnika. Toliko o redu i zakonu u ovoj oblasti.

  7. Većina komentara je sebična i nesuvisla, da ne kažem prostačka. U stilu, svi vlasnici stanova su lopovi i bitange jer su ih dobili džabe, a svi vlasnici kuća su poštenjačine koje su ih krvavo zaradile. Ili, baš me briga za sve ostale, ja ću prodati stan, kupiću kućicu i rešiću problem. Zbog vas takvih Srbija će nestati za nekoliko desetina godina. Ali zaboravljate da to znači da ćete nestati i vi i vaši potomci, kuće, okućnice, čamci, golfovi stari 35 godina i sve ostalo što ste vašim "poštenim" radom stekli. Izabraste "najbojega od svih" i seirite o zlu svih koji vide malo više, i malo dalje od vas. Do juče ste u ormanu držali slike "Slobe slobode", a sad ih čuvate u podrumu, na sigurnom mestu, uz sliku "druga Tita" junačkoga sina. Samo napredNujte, i na Srbiju ne mislite. Jer vama Srbija i onako nije ni u interesu, ni u pameti.

  8. Vidim da je pojedincima skočio pritisak, pa bih da dam jedno pojašnjenje: Svuda u Svetu, gde god razni ljudi i porodice žive pod istim krovom, postoje skupštine stanara sa svojim budžetom i njihova je prva briga staranje o kući, a njene odluke obavezujuće za sve stanare. Oni stanari koji ne mogu da podnesu troškove redovnog i vanrednog održavanja u skladu s odlukama skupštine stanara i komunalnih vlasti MORAJU da se sele. Nigde ne postoji varijanta da neko bude vlasnik dela nekretnine, a da ne snosi troškove održavanja celine! U pravu ste, Đole, prodajte stan i odeslite se negde gde ćete biti vlasnik 1/1, a neka "stranci" svojim parama održavaju "strogi centar" – meni je svejedno ko unutra stanuje dok posmatram fasade…

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.