Vlada i MMF: Lepa slika srpske ekonomije

* Ruf: Sad je vreme da se fokusiramo na privredni rast * Još neizvesno da li će Vlada tražiti novi program sa Fondom * Pale kamate na srpski dug, na milijardu evra duga, sada štedimo 50 do 60 miliona evra
Srbija uspešno okončala poslednju reviziju aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom

Ostavite komentar


  1. Ne moze budzet ni sada nikako biti pozitivan jer jasno je da ako se za kraj godine odlazu obaveze, onda vise ostaje za prikazivanje ali to nije novac drzavnog budzeta nego tud pa prema tome trenutno stanje je fiktivno a ne stvarno. Osim toga, kad vec toliko "preostaje" zasto se ne investira a ne stalno novi krediti koji se pobedonosno saopstavaju za razne infrastrukturne projekte a koji uslovljavaju strane glavne izvodace cega bi ustvari trebalo da se stidimo jer drzava nikad nista sama ne finansira sa domacim izvodacima! Zadovoljstvo na licu guvernerke Tabakovic/SNS moze biti samo njeno i partijsko jer dinar jaca vec godinu dana u odnosu na € a tek prema $ smo ga cak ojacali za 10-tak % sto je iluzija imajuci u vidu nasu privredu. Na taj nacin NBS objavljuje direktne strane investicije u 2017. cak 2 mlrd $ sto bi sa normalnim kursom bila 1 – 1,5 mlrd $ ali nije populisticki za nove izbore. Sve je to jako neozbiljno a narocito procena rasta u 2018. 3,5%.

  2. Izuzetno naporan i mukotrpan posao je priveden kraju, i pokazali su se prvi dobri i ohrabrujući pomaci. Od Nove godine povećanje plata i penzija, porast privredne proizvodnje i uspešan rast ekonomije, usloviće i porast životnog standarda.

Ostavite komentar


Ekonomija

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate? 10

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate?

Sa prazničnim periodom povećava se i potrošnja, čak i za 40 odsto. Nakon poslednjeg otkrića falsifikovanih proizvoda, potrošači će osim o cenama morati da vode računa i o kvalitetu namirnica. Marko Dragić iz Nacionalne organzacije potrošača rekao je za RTS da se može očekivati da je na tržištu u Srbiji veliki broj falsifikovanih proizvoda i da građani koji su ih uočili mogu da ih prijave tržišnoj i poreskoj inspekciji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.