Vlada Srbije donela Uredbu o uslovima, visini, obuhvatu penzija i dinamici isplate novčanog iznosa kao uvećanja uz penziju

Ostavite komentar


  1. Da li neko moze da objasni sta je pisac ovih redova ili Ministar Mali sta se podrazumeva tacno pod „Uredbom je propisano da se novčana vrednost kao uvećanje uz penziju isplaćuje korisnicima starosne, prevremene starosne, invalidske i porodične penzije koja od decembra ove godine do novembrom 2023. godine, ne prelazi vrednost od 43.645,99 dinara“. Ja znam kada nesto hoce da se zamumulji i sakrije onda se vrljamo koje cime. Sto lepo ne kazete da li je ovo povecanje penzije? Ili je ovo nesto sto se odnosi na neke kategorije penzionera koji ce pored penzije dobiti jos po nesto ali da to nije vise od 43.000 itd. Bas ste ga Ministere zakukuljili. Nego planirate li posto ima tako puno para kao recimo za neki nacionalni stadion, da umesto toga vratite one pare sto ste protivustavno zakinuli penzionere, bilo bi lepo i korisno a za stadion uvek ima vremena. U kriznim vremenima ne treba zuriti sa takvim investicijama. Ziveli

  2. Penzija nikad kao sad? Živim od nepunih 30.000din. sa suprugom, pasiji život, treba da prosom što i radim a kardio vaskularni bolesnik. Vučiću, bruko i sramotom.

  3. Slabo, slabo je to! A, šta, istinski treba?!:
    – Da Vučić ode na Gazimestan, popne se na onaj spomenik, i viče „Ovde su moji učitelji započeli moju misiju! Neka Kurti dođe, da me ‘skine’, (kad vi već ne znate ili ne umete)!!!
    – Da Ana, premesti sedište Vlade Srbije u Prištinu, pozove sve Srbe i sve Albance da je podrže u „nadljudskim“ naporima „njene“ Vlade za očuvanje „suvereniteta“ i „teritorijalnog“ integriteta Srbije, uključujući tekovine bratstva i jedinstva „svih naroda i narodnosti“ bivše nam otadžbine! Bez veza sa Gazimestanom, naravno!!!
    – Da se Dačić pod hitno vrati odakle je i došao, ili, da ode u Požarevac i tamo ostane kod Slobe!
    – Da se Voji Šešelju obezbedi vrhunska skijaška oprema, odene mu se, i da isti bude otpremljen na Brezovicu, pa da tamo napravi spust u svoju budućnost!!!
    Eh, sad, ako ni to ne pomogne, moguće rešenje je da Vučić ode u Čipuljiće, Rusiju ili Kinu, Ana na Krk u dedinu kuću, Dačić s Vučićem… A, Šešelj? Može, ali i mora s njima!!!

  4. Moze li neko pojasnjene odluke o isplati dodatne novcane nadoknade penzionerima sa prihodima ispod 43000 dinara. Kad i koliko.Da li neko zna

  5. I ta socijalna/penzijska pomoć se donosi kao i do sada uz obilatu pomoć EU,a ne Rusije i Putina koji su ovde samo iz svoje koristi da drpnu nešto za džabe,obećavajući kule i gradove i hraneći nadu ovog našeg naivnog naroda da mogu da nam pomognu nešto u vezi Kosova,što je neizvodljivo i što nisu ništa preduzeli do sada i kada su mogli.Narode,uzmi se u pamet,gledaj svoj i kolektivni interes i ne zanosi se praznim pričama Rusofila,nije Tito takve džabe slao na Goli Otok!

  6. Isplata novcane pomoci navedenoj kategoriji korisnika moze samo iz socijalnih fondova,nikako iz PiO fonda,jer bi tako bila vracena Vuciceva formula sa pocetka njegove vladavine _ proizvoljna preraspodela i narusavanje prava korisnika.

  7. Znaci lagali su, kao i mnogo puta do sada. Nema povecanja penzija za sve penzionere. E penzineri, penzineri….

  8. Све је то у.реду јако малж пензије треба већи додатак како то до 43650 дин оникоји имају 10-15000 њима треба више ако је просек 30000 онда дотирати до 30 хиљада да људи могу пристотно да живе мора постојати лимит до кога се иде мања примања дати више исто као и дечији додаци де има 3 и више деце додатак да буде већи уз лимит

  9. Država, bruka. Neko sa stažem od 40god. i 5 meseci, 58 godina starosti. 1 kategorija invaliditeta nema prava na penziju makar privremenu, osiguranje nema nikakva prava. Primanja nema a zaslužio je, stacemo sa tim. Komisija ga odbila. Bruka i Sramota za državu i sistem

  10. Ja bi voleo videti gospodu da žive sa 30000 ili čak sa manje penzije,ceo mesec,bruka nad brukama,što i reči,kad smo moroni(stoka),mi neznamo što je lepo i ukusno,za ljudski integritet je nula,kao da smo robovi.

  11. Šta da očekuju građani koji su ostali bez posla i nemaju dovoljno staža za penziju? Tuga i sramota!

  12. imala u decembru penziju 19000 sada nisam dobila obecani iznos koji mi pripada kao pomoc za malw penzije, zasto??

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.