Vladine mere će teško pogoditi prodavnice oružja, streljane i lovišta – ali je to mali deo srpske privrede

Ostavite komentar


  1. Zaista, lovci moraju dobro da se čuvaju i psovke u kafani, jer po bilo kojoj prijavi policija prvo dolazi i oduzima oružje, a na njegovo vraćanje se posle čeka i po nekoliko godina. Pre će sve ovo biti povod da se narod još više „utegne“, umesto da se poradi na zdravijem društvu.

  2. Da li će razoružavanje važiti i za kriminalce?
    Kako da se branimo od njih?

  3. Potpuni idiotizam. Oduzimanje oružja legalnim vlasnicima je zloupotreba tragedije i motivisano je drugim ciljevima, i to: 1) saobražavanju totalitarističkoj agendi potpuno kontrolisanog ultimativno poslušnog drustva koje samo trpi i ispunjava ono što se u „rule-based society“ naredi i 2) može se povezati sa formiranjem pretorijanske garde, regrutovanjem 50.000 novih specijalaca, što znači da se ovde ne radi o razoružavanju nego promeni strukture naoružanih ljudi. Oruzje će znači, nositi predsednikovi specijalci, kumovi i kumčići i članovi stranke a ostalima će biti oduzeto. Predsednik je uzviknuo „razoružaćemo Srbiju…“ ta poruka nije bila namenjena zabrinutim građanima nego izraz zadovoljstva da se situacija može iskoristiti. Osetilo se zadovoljstvo u toj rečenici. U momentu kad su ga pritisli sa natpisom u NYT o vezama sa mafijom, on im nudi nešto što im treba a dosad nisu mogli da izvuku…Tako ćemo se po modelu M. Đukanović, klackati sa njim dogod bude imao šta da im da (Jadar, EPS, Đerdap, zamena stanovništva migrantima…). Ovo nema veze sa brigom za zaustavljanje ubistava. Njegovi kumčići i jare će i dalje šenlučiti, a oduzimaće oružje visoke lične ili imovinske vrednosti lovcima koji sa ponosom čuvaju očevu ili dedinu pušku ili slično. Razoružavanje naroda je več dugo u toku. Ja sam lovac, treća generacija. Puška u sefu zaključana, nikad nikakav ekces. Moram ekstremno da pazim. Rekao mi policajac koji je bio da kontrolise oružje. „Lepa puška, čuvajte se gospodine. Oduzeli smo pušku čoveku koji je vikao na suprugu kad ju je zatekao sa švalerom. Ako vam se desi saobraćajka, samo ćutite, ništa ne govorite. Ako vas napadnu, trpite, ne uzvraćajte. Odmah ćemo vam uzeti oružje ako se sa nekim posvađate i nikad ga nećete vratiti. Dok vi na sudu dokažete da niste krivi, tog oružja više neće biti…“

  4. Mere na oovaj način donete bez stručne analize dovode do ovakvih problema. Sve te silne preglede ko plaća. Narod koji jedva preživljava.

  5. Ne ubija oružje, ubija čovek! Oduzimanje oružja i njegova zabrana će otvoriti vrata ka trgovini oružja na crno. A ko zna, možda je to i u interesu nekome… Pitam se samo, ako sutra neki seljak prolupa i uzme vile i iznabada 5 ljudi i smrtno ih rani, hoće li biti oduzimanja vila po svim kućama u Srbiji??? Svi komplet treba odmah da se menjamo ako hoćemo da zaustavimo tragična dešavanja!

  6. Šta treba da se desi pa da se isto tako donesu mere ali za držanje pasa? I da se zatvore sve nelegalne odgajivačnice i smanji broj lutalica.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.