Vučić i Dodik razgovarali o izgradnji aerodroma u Trebinju

Ostavite komentar


  1. Ovaj aerodrom je krajnje neophodan ali i deo obecanja.Vazno je da se razvijaju privreda i ekonomija punom parom.

  2. Svaka cast majstori, mnogi su bili skeptici i za otvaranje aerodroma u Ladjevcima,obecali ste i ispunili,SAMO NAPRED

    1. Sa ekonomskog aspekta bi to bilo dobro za ceo region.Verujem da ce do realizacije istog i doci

  3. Vreme za partiju saha mora da se pronadje, pa makar i pet minuta. Odlican nacin za mali predah.

  4. Baš me zanima ko je uradio Studiju izvodljivosti (Feasibility Study) za aerodrom Trebinje. Aerodroma, koji će se nalaziti oko 18 km. od Trebinja koje inače ima oko 40.000 stanovnika i čija će izgradnja koštati oko 50 mil. evra, a finansiraće je Srbija. Pored toga postavlja se i pitanje, zašto bi Srbija finansirala izgradnju aerodroma Trebinje koji će možda imati nekoliko letova nedeljno, naravno ako isti budu subvencionisani. Zar nije mnogo jeftinije izgraditi helioport u centru Trebinja, pa putnike prevoziti helikopterom do/od aerodroma Dubrovnik koji je inače od Trebinja udaljen samo 40 km.

    1. Sa gledišta struke, možda i jeste tako, ali izgradnja ovog aerodroma, još više će se R.Srpska vezati za Srbiju, koja na ovaj način vrši proekciju ekonomske i političke moći.Čista geopolitika.

    2. Eh, da citiram onog esenesliju – zato te oslovljavam po njihovom „rečniku“- vazduplohovac! Ti dobro pišeš, ali, osim heliodroma u Trebinju, još jeftiniji bi bio prevoz putnika do Ćilipa na Dubrovački aerodrom! Naravno da bi pre toga trebalo načiniti odgovarajuće ugovore sa Hrvatskom. Da do toga neće doći, potenciraće se izgradnja aerodroma, jer od 50 miliona € mogu ovi oko Vučića i Dodika, naravno i po koji „Mali bata“ ili „sinčić“ pomenutih, da maznu bar 10% ili 5 miliona evrića! Malo li je? A da li je aerodrom potreban, ekonomski isplativ isl.- to ove koji se bogate od provizija nimaqlo ne interesuje. Primer su i Lađevci – taj aerodrom i za 50 godina neće donositi dobit! Tu je i novonastala manija u Srbiji da skoro svako selo želi da pravi svoj aerodrom! Sada to neki žele da prenesu i na Republiku Srpsku.

  5. Izgradnja ovog aerodroma nije samo veliki poduhvat, koji će znatno uticati na razvoj avio saobraćaja u regionu, već predstavlja jačanje pozicije Srbije u R.Srskoj, čime se jača njen uticaj.

  6. Ulaganjem u ovaj aerodrom, Srbija će još jače vezati R.Srpsku za sebe, u ekonomskom i poltičkom domenu.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.