Vučić obišao radove na izgradnji brze saobraćajnice "Osmeh Vojvodine" i najavio veća ulaganja u izgradnju i održavanje puteva 1Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas radove na izgradnji brze saobraćajnicu „Osmeh Vojvovine“ koja povezuje granični prelaz sa Mađarskom (Bački Breg), Sombor, Kulu, Vrbas, Srbobran, Bečej, Novi Bečej, Kikindu i granični prelaz sa Rumunijom (Srpska Crnja) i najavio još veća ulaganja u izgradnju i održavanje puteva.

Izgradnja te saobraćajnice počela je polovinom decembra i biće duga oko 186 kilometara. Projektovana je za brzinu od 100 kilometara na sat tako da će se od Bačkog Brega do Vrbasa stizati za oko 50 minuta, a od Vrbasa do Srpske Crnje za sat i deset minuta.

Glavni izvođač radova je kineska sa kompanija China Construction Eighth Engineering Division kojoj je to prvi posao u Srbiji, a ugovoreno je da radovi budu završeni u roku od pet godina.

Saobraćajnica je zaključkom Vlade Srbije proglašena projektom od posebnog značaja za državu, a u njena izgradnja koštaće oko dve milijarde evra.

Vučić obišao radove na izgradnji brze saobraćajnice "Osmeh Vojvodine" i najavio veća ulaganja u izgradnju i održavanje puteva 2
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Vučić je rekao da je izgradnja saobraćajnice „Osmeh Vojvodine“ deo priprema za održavanje međunarodne izlođbe EXPO koja će 2027. biti održana u Beogradu.

„Nije EXPo samo vezan za Beograd već za celu zemlju“, kazao je on i dodao da se su za Vojvodinu svi mislili da je najrazvijeniji deo Srbije, a ispostavilo se da u centralnoj Srbiji ima razvijenijih delova.

Istakao je da se „velike pare“ ulažu u održavanje puteva, ali da je i naplata drumarine sve veća jer je veći i protok saobraćaja.

„Potrebno je 10.000 kilometara puteva da uradimo i rekonstruišemo da bismo mogli da se pohvalimo“, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari