Vučićeva ideja o carinskoj uniji nerealna

Duško Marković, premijer Crne Gore

Ostavite komentar


  1. Duško je sad "stručan" jer nije on inicijator tako dobre ideje zbog koje Srbiju poštuju svetski lideri!

  2. Svetske sile podrzavaju otvoreno trziste, samo si ti nasao da se pravis pametan …

  3. Realno gledano, Srbija bi bila najveća zemlja te tzv. Carinske unije. Takođe, Srbija je i najveći izvoznik u ostatku tzv. Carinske unije. S obzirom da su i sve te zemlje potpisnice CEFTA sporazima, ne postoji međusobna carina. Zaključak je da bi najveći interes u toj uniji imala najveća zemlja izvoznik, tj. Srbija, kako bi svoju robu na tim tržištima načinila konkurentnijom jedinstvenim stopom carine prema trećim zemljama. Svim drugim zemljama tzv. Carinske unije je manje-više svejedno. Zato niko ne želi da uđe u takav projekat!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.