Vučićeva „svetla budućnost Fijata“: Otkazi i gašenje fabrike

Samo par nedelja posle najave uvođenja novog električnog modela u fabriku u Kragujevcu, Stelantis odlučio da na dve godine zatvori proizvodnju i otpusti radnike

Ostavite komentar


  1. Koliko automobila je drzava kupila od skode? A od fiata ocekujemo da ostane. Normalne i odgovorne drzave to ne rade u takvoj situaciji.

  2. Samo se vi potrudite da razvalite i uništite šta bude bilo potrebno ne bi li Vučić nekalo otišao sa vlasti. Cilj opravdava sredstva, a koga briga za posledice.

  3. Ne postoji besplatan sir,, sem u mišolovci. Prodali ste se za sto evra , e pa gospodo sad to mora da se vrati ,i to – sa kamatom!

  4. A, da nije krajnje vreme da nam se Zastava skine sa vrata. Zna se šta Fiat dobija. 35 miliona evra godišnje subvencije. Od toga se finansiraju „plaćena odsustva“. Plus je Srbija garant svih zajmova i ne plaćaju ni jedan račun i taksu. Svojevremeno je šef Fiata rekao da bi samo lud čovek odbio te uslove. Sve za Tadićevu pobedu na izborima. On nam je posle doneo „istorijsko pomirenje“ sa SPS i kumovao nastanku SNS.
    Dakle, neka Fiat radi, što da ne. Ali da vas više ne izdržavao braćo i sestre u KG. Doostaaa. Ta fabrika je propala 1991. i od tada vas poreski obveznici Srbije izdržavaju. Vreme je da shvatite realnost. Dosta Zastave više.

  5. Fiat je privatna fabrika drzava je davala subvencije Ali to ne moze u nedogled

  6. Jos jedan „stručnjak“ se sprema da uništi (dokrajiči) drugo veliko Javno preduzeće Pošte Srbije. Direktor Đorđević je izdao nalog i poslat je dopis RJ da se razmeste svi upravnici, kontrolori i salterski radnici koji nisu lojalni vladajućoj partiji. Neka novinari Danasa traže na uvid taj dopis u kojem se kaže da moraju biti razmešteni svi oni koji su duže od 4 godine na određenim poslovima (tek je dolaskom Đorđevića SNS preuzeo Poštu). U Pošti tinja veliko nezadovoljstvo i pitanje je dana kada će se to nezadovoljstvo preliti na ulicu. Odliv kadrova, gibici, nestručnost, nekonkuretnost, slaba oprema – a on hoće da pretumba hiljade zaposlenih na druga radna mesta i u druge opštine samo što mu nisu politički po volji i da se zabašuri nestručnost.

  7. Одавно се у овој земљи незна ко пије о ко плаћа. Тако да ово није ништа ново.

  8. Sta bjese sa kineskim letecim autima,dobismo letece radnike iz fabrike u kragujevcu.Tito partija ,Slobo slobodo ,Vucicu srbine

  9. Samo vi radnici u Kragujevcu i dalje verujte lazovu Vucicu i glasajte za njegovu sektu,dolaze vremena kada necete imati ni za leba.Elektricni automobili cista utopija da vam se zamazu oci da nebi izasli na ulicu.

  10. Imamo mi novi srpski automobil Aqos. Prepustiti fabriku u Kragujevcu našim mladim inžinjerima da se pokrene proizvodnja srpskog automobila!

  11. I pored ljudskog razumevanja za najavljene masovne otkaze kragujevačkim radnicima, kao i sve loše što uz to ide, ne razumem refleks da zovu državu da im rešava problem zaposlenja. Svako snosi odgovornost za sebe i svoj život. Koliko razumem iz teksta, država je vlasnik samo 30% preduzeća. Možda je bolje da se obrate onom ko drži 70%?

  12. Kako mIslite da se izvrši zamena opreme za drugi način proizvodnje u istim objektima a da se be prekine rad. Što se tiče prodaje za državne službe, bili su tenderi, ali su fiatovi menađeri tražili veću zaradu, i pored subvencija(Tadić),svi drugi koji su dobili posao nisu subvencionisani od naše države. Što sad niste zainterisovani za rad u inostranstvu, za veću zaradu (mnogi već rade), to je licemerje, a pogotovo od tz.samohranih majki, imate mogućnost za bolji život a vi to odbijate.

  13. Ako Fijat ode u stečaj (to se tako stručno zove, kad prestanu poslovne aktivnosti insolventnog preduzeća), onda će verovatno i pola srpske privrede pod led!

  14. Samo vi gledajte Pink i na izborima glasajte za obećanu maglu. Sad vam ne valjaju Italijani.

  15. Fiat je propao pre 30 godina u Italiji.Pravi loše i jeftine automobile.Prodaje ih samo državnim firmama u Italiji i siromašnim zemljama.Bolje zatvoriti tu fabriku.Samo . . .

  16. Nikoga nije više nije žao,glasali ste za zlotvora,dobili ste zlo .

  17. Treba streljati Vučića zbog Fijata? Kakvu kaznu onda zaslužuju oni koji su sproveli uspešnu privatizaciju i ostavili 400.000 ljudi bez posla? Jedan je platio glavom, šta je sa ostalima? Kada će oni biti kažnjeni?

  18. Зашто су купљене Шкоде уместо ФИАТ-а? Немојте кукази на Италијане ипак нешто и дају. Питајте председника о томе.

  19. А зашто је одлазак на рад у неку од ,,Фиат“-ових фабрика на западу, пропаст. И ми који смо одавно ван Србије смо живи и здрави, с перспективом коју до јуче нисмо имали. Знам, лепше је у свом него у туђем кревету али…

  20. Već godinama tzv. novinari pišu FIJAT… Pa polumozgasi fabrika se zove FIAT. Sada pišite slobodno bila nekad fabrika FIAT na brdovitom Balkanu… Vučić im šalje Dariju Kisic nekada je imala još neko prezime iliti Zvrk hanuma kako je zovu njeni Sarajlije. Rešila kovid sada će FIAT. Boze sta smo toliko grešni? Bog nam dao vlast kakvu zaslužujemo, nego šta je sa Micom iz EPSA ?

  21. Cemu sada ovakav naslov?Pre 2-3 dana sam napisao komentar niste objavili a isti je bio kao ovaj naslovljeni clanak.Fijat treba oterati iz Kg zauvek.

  22. Narod u Srbiji ima jeftin hleb,struju, vodu, ulje,secer, brasno, meso, mali je problem nema para da kupi.
    U Zastavu ulozise samo u investiciju da bih Fijat dosao preko 2 milijarde €
    Kad je dosao mozgovi koje sudvencije do danas dadoste.Nije samo Zastava svi ce strani investitori kad presuse daanja i razna oslobadjanja poreza i doprinosa, kad energenti odu ,OTICE I ONI. Meksicki scenario.
    Pare iz budjeta date Zastavi koj za investiciju koj za subvencije izracunajte ja sam izracuno . Mogle su da se uposle u 10 srpskih kompanija i da se trajno zaposli 7000 radnika, a pare kroz redovno placanje obaveza vrate drzavi za 8 do9 godina. A spoljno trgovinska razmena bih u pravom efektu – ovakvu spoljno trgovinsku razmenu nebih pozeleo ni neprijatelju.
    I opet kazem nije to kod Zastave vec kod svih koji su dosli uz pomoc vlade i vladine politike.
    BDP u Srbiji je stalno najbolji i stalno raste samo kazite koliki nam je Razmenjljivi a koliki je nerazmenjljivi
    Zam i da je spoljno trgovinska razmena u velikom deficitu o zaduzenju i da negovorim a mi hocemo da ulozimo oko 45mil€ za elektroicni automobil.
    To opet prevara kaki crni el.automobil kascu vam sta je to usta ce dati za pocetak 45mil€ to se zove SAVCIGER INDUSTRIJA. To na preko okenskim trzistima se radi na brodovima.
    Lazi-prevare-obmane su i kako nam je preko 60% posloi sa zemljama zapada i da bez njih cemo propasti kad se sve izracuna to je veliki posao koji Srbiju pored robovske radne snage i mnogo kosta,a koliko e to je toliko da Srbija nema perspektivu ni razvoj.
    Toliko o srpskoj muci i zlatnom dobu
    Malo su mi prsti deblji pa nemogu da vise kucam.

  23. Samo tenci na ulice i vojni puc! Dok se ne stabilizuje situacija u drzavi… Naravno Alek u mardelj i mirna Backa!

  24. Bre Dobro jutro Dragi moj Rodjo u tudjini ja mislim Da je To u Fijatu O Boy.Nece Da rade Nema Vise Komunizma I Radnickoga Samoupravljanja I Nema Nazalost Vise Radnickoga Saveta Nema Nazalost Vise Nista Nazalost otpustiti sve Radnike Komuniste Prodati Fabriku Privatnu Fijat -ItalujanimaZa Italijanske Lire I Prodati sve Radnike Proletere Srbijance kao Robove na Srbijanskoj Pijaci, Hitno.!?

  25. Koliko se sećam oni koji su ga doveli isto su izasli sa transparentnim ugovorom, sve je bilo pročitano osim ugovornih strana

  26. Blago nama za ovako pametne govore na kraju sve se završava agonijom.Samo mrak,nigde svetla na kraju tunela.

  27. Zastava nikada nije poslovala u plusu….zato ili neka ozbiljna firma ili gasi …dosta su bili na budžetu…

  28. Eto vam ga vucic.Sad kad po Nisu pocnu otkazi i kod motaca leoni,jure,sivona.

  29. To ste trazili, to ste dobili. Na sledecim izborima, ako ne pocrkate od gladi, opet glasajte za istog.

  30. Па шта сте људи очекивали од овог преваранта…човек који никада није радио и нема дан радног стажа…шта он зна…ништа само да лаже овај народ…

  31. Rio Tinto, Fijat, metro…šta još ovaj čovjek treba da vam obeća i prevari, pa da narod shvati kakav je manipulator-da ne kažem neku ružniji riječ???
    Birali ste…“uživajte“ !!!

Ostavite komentar


Ekonomija

Brnabić na obeležavanju "Dana devojčica u IKT sektoru": Vi ste budućnost Srbije 9

Brnabić na obeležavanju „Dana devojčica u IKT sektoru“: Vi ste budućnost Srbije

Predsednica Narodne Skupštine Ana Brnabić izjavila je danas, povodom "Dana devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija", da su devojčice budućnost Srbije, kao i da će se truditi da još više budu otvoreni za njih, njihove roditelje i mentore.U Skupštini Srbije, gde je obeležen Dan devojčica u IKT-u, Brnabić je istakla da se uvek "nanovo" zapanji koliko talenata, potencijala i kreativnosti ima u Srbiji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.