Vujović: Klinike katastrofa

Ostavite komentar


  1. Realne procene govore da stanovništvo u Srbiji čuva između 6-8 milijardi eura ušteđevine u svojim kućama, takozvanim slamaricama. Ministar i Vlada bi trebali da nađu način da ta sredstva vrate u sistem, to je velika baza iz koje se može popraviti stanje u zdravstvu, školstvu i javnim ustanovama u celini što bi doprinelo nastavku puta ka boljitku za sve građane.

  2. Pa ovaj,uvezeni ekspert Još za svih 5 godina nije sa Kori ni počeo da utvrđuje ni gde se slilo onoliko para iz bužeta koje su se već ,,prerspodelile,po njegovoj,,formuli,,,za svih još uvek netaknutih,parazita u Parlamentu 250 ,sa pratećim,,službama ,,savetime,odborima komorama ,pridodatim ,,stručnim,,timovima,da bi svi još fiskalno nepogođeni ,,mogli da,,rade,.Eto vam ,,neutvrđenih ,, iznosa para gde ste već mogli da ste hteli A NISTE DA nađete da nma škole i bolnice neliče na slike strave i bede koju ste nam,, dobrovoljno,, nametnuli.Uskoro AKO OVAKO napreDNO NASTAVITE SA,,SAOPŠTENJIMA,, u i U takvima neće imati ni u takvima ko da radi.,JER VAM JE,,MALO,,,I ,,SAMO 5 GODINA ,,PLANIRANJA,,. ZA NEKE BUDUĆE,,RASPLETE,,.SITUVACIJA.Jeftinije je za ovu unakaženu zemlju,,planovima,, ovakovih eksperata da ih POŠALJEMO NA MESTA ODAKLE SU NAM ,,SREĆOM,,STIGLI DA SE NEVRATE.Nek,usrečuju ,,neke naše neprijatelje.,pa da im,,zavidimo,,.

  3. Pohvalno je što je na makro nivou uređena ekonomska situacija, ali se moramo osvrnuti i na drugu sliku Srbije.
    Najbednije se trenutno živi u državi koja ima plodnu zemlju, odličan geografski položaj, tehnologiju proizvodnje hrane i odlične poljoprivredne kombinate…. ali prosečne zarade sa jedne strane i potrošačka korpa sa druge… odnos je poražavajući. Pored toga povećani su porezi (znam da je to program Dijane Dragutinović i DS-a ali se sada sprovodi), uvedeni novi, neke takse su ukinute a neke nove uvedene, sve u svemu ja kao otac dvoje dece koji radi u uspešnoj privatnoj firmi nemam utisak da mi je bolje, naprotiv.
    Svoju decu vaspitavam tako da im sutra bude što lakše da odu odavde (uče strani jezik, treniraju, vaspitani su da poštuju zakone i pravila…), ali kako stvari stoje dok oni odrastu u Srbiji neće ostati puno mladih.
    Podržavam reforme, ali morate to mnogo brže ako vam je stalo do države. Najavili ste promenu zakona za obračun poreza pri registraciji vozila, super, samo ga prepišite od neke uređene zemlje i to je to, nemojte da ga čekamo 3-4 meseca!

  4. Ministar Vujović je, izgleda, bio primljen kao hitan slučaj u neku srpsku zdravstvenu ustanovu, čim nije imao vremena da avionom odleti u Nemačku na lečenje kao svi ostali političari. Sve se mislim da je išao na neke dijagnostičke procedure…A zašto nije rekao u kom smislu je mislio da je katastrofa?! Da nije slučajno morao da stoji u redu za zakazivanje, čekao mesecima da stigne na red ili, ne daj Boze da ga nisu prepoznali…

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.