Za "Begej" 96 miliona dinara 1

Odbor poverilaca zrenjaninskog brodogradilišta „Begej“ prihvatio je ponudu kompanije Rubikon šiping iz Beograda, koja je na prodaji početkom septembra ponudila 96 miliona dinara za imovinu brodogradilišta u stečaju.

Rubikon šiping, prema saopštenju koje je ta kompanija izdala nakon izvršene transakcije, osnovana je 2007. godine u Beogradu istoimena slovačka firma. Ima 14 plovila kapaciteta 25.990 tona, posluje u brojnim evropskim državama, od Ukrajine, Rumunije, Bugarske, Hrvatske, Austrije, Nemačke, do Holandije i Belgije, kaže se u saopštenju ove firme. Novi vlasnik najavio je da namerava da nastavi proizvodnju.

– Rubikon šiping kompanija neće postati vlasnik zemljišta na kojem se nalaze objekti, već samo njegov korisnik. Zalihe stečajnog dužnika su u ranijem periodu rasprodate, a oprema se nalazi pod sudskim sporom i nije moguće njeno korišćenje. Najpre ćemo investirati sredstva kako bi se omogućilo potpuno korišćenje kapaciteta u skladu sa namenom. Već su preduzete brojne mere kako bi se obezbedila električna energija, a radni prostor učinio funkcionalnim. Planirano je da najpre bude zaposleno 75 radnika, a u narednoj fazi, u roku od godinu dana, još 75 – navodi se saopštenju.

U planu je da Brodogradilište Begej bude lokacija na kojoj će se sprovoditi rekonstrukcija i modernizacija flote kojom raspolaže ta kompanija. Inače, Rubikon šiping je u 2015. godini transportovao 679.000 tona naftnih derivata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari