Za poslanike u Skupštini Srbije prošle godine isplaćeno oko 400 miliona dinara 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Za poslanike u dva saziva Skupštine Srbije je prošle godine isplaćeno oko 400 miliona dinara, pokazuje danas objavljena analiza Centra za istraživačko novinarstvo Srbije.

Kako se navodi u tekstu, na plate je potrošeno skoro 225 miliona dinara, za poslanički dodatak više od 77 miliona, a za prevoz do posla i parking 38,2 miliona.

Za dodatak članovima parlamenta koji nisu na stalnom radu je izdvojeno više od 22 miliona, dok su za službene puteve u inostranstvo isplaćena gotovo 23 miliona dinara.

Poslanicima je za službena putovanja u Srbiji isplaćeno skoro 200.000 dinara, a za troškove za članove parlamenta van Beograda 2,3 miliona.

Među 400 poslanika najplaćenija je Elvira Kovač iz Saveza vojvođanskih Mađara sa 4,1 milion dinara.

Ani Belonici iz Srpske napredne stranke (SNS) isplaćen je 3,1 milion dinara.

Slede njene partijske kolege Biljana Pantić Pilja sa tri miliona, Dubravka Filipovski sa 2,9 miliona i Vladimir Orlić sa 2,8 miliona dinara.

Na putovanja je najviše potrošio predsednik parlamenta Orlić – 2,4 miliona dinara.

Predsednik Odbora za evropske poslove Elvira Kovač je potrošila dva miliona, Biljana Pantić Pilja 1,5 miliona, Dubravka Filipovski 1,2 miliona i Vladimir Marinković iz SNS milion dinara.

Za korišćenje sopstvenog automobila Dijani Raović iz Socijalističke partije Srbije (SPS) isplaćeno je više od 606.000 dinara, Ani Belonici 535.000 i Zvonimiru Steviću iz SPS skoro 514.000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari