Za zemljište i hale 21 milion 1

Šta se desi kada se problemi godinama zataškavaju a privatizacija ne donese željeni oporavak preduzeća, imali su prilike da se uvere prisutni na javnoj prodaji imovine zrenjaninskog brodogradilišta „Begej“ u stečaju.

Prodaju nepokretnosti u Zrenjaninu i Stajićevu organizovala je stečajna upravnica Jelica Vukolić, a procenjena vrednost ukupne imovine iznosi od 631 milion dinara. Na prodaju se nudio navoz za brodove na Begeju kod Kleka, proizvodne hale smeštene na 83 hektara pored leve obale Begeja, kao i navoz kod Stajićeva, podignut na državnom zemljištu. Iako su se nadali mogućnosti poboljšanja cene, jedini ponuđač na zakazanoj prodaji bio je beogradski „Rubikon šiping kompani“, a ponuda je iznosila 21 milion dinara, što je 50 odsto niža cena od procenjene vrednosti.

– Prodavala se imovina koja je vlasništvo Brodogradilišta, odnosno zemljište i građevinski objekti. Oprema se nije prodavala jer je u sporu i pokušavamo da je vratimo u stečajnu masu. Odbor poverilaca nije doneo odluku da li se prihvata ponuda zato što mora da ima saglasnost od svojih organa. Pored radnika, svi ostali članovi Odbora poverilaca su pravna lica i čekamo njihovu odluku – objašnjava Jelica Vukolić, stečajna upravnica Brodogradilišta Begej.

Prema njenim rečima, zakonski rok za održavanje naredne sednice Odbora poverilaca zrenjaninskog brodogradilišta „Begej“ je 15 dana, a do tada će se članovi izjasniti da li su za prodaju ili ne. Prema nezvaničnim informacijama, radnici ove firme saglasni su da se ona proda i za manju cenu pod uslovom da se odmah pokrene proizvodnja. Brodogradilište „Begej“ u stečaju je od 2012. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari