Povodom generalnog štrajka zaposlenih na kragujevačkom „Šumadija sajmu“ i najave Samostalnog sindikata te firme da će podneti krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Kragujevca Radomira Nikolića („zbog neistina i kleveta iznetih na račun Gradskog sajmišta i njegovih radnika“), juče se oglasio ovdašnji ogranak Srpske napredne stranke, u čijem se saopštenju navodi da SNS smatra da je isključivi krivac za tešku situaciju na Šumadija sajmu Milan Vuković (zamenik direktora sajma).

Naprednjaci u svom saopštenju tvrde da je Vuković „čovek koji već godinama, što zvanično, što nezvanično, upravlja sajmom“, te da je „svojim nestručnim i neodgovornim odnosom prema tom preduzeću uspeo da ga zaduži za 115 miliona dinara, pri čemu je račun sajmišta u blokadi zbog duga od 13 miliona dinara“.

– Uplićući se u poslove za koje nije imao potrebno znanje i veštinu, a mi nedvosmisleno prepoznajemo indicije da se u nekim slučajevima radilo i o zloj nameri i nesavesnom poslovanju, doveo je Sajam u situaciju da će njegovim poslovanjem morati da se bave nadležni državni organi zaduženi za sprovođenje zakona – navodi se u saopštenju SNS, uz napomenu da ta stranka „nema nameru da nastavlja agoniju Šumadija sajma koji je zatečen u čitavom nizu zanimljivih poslova, od zamešateljstva sa špedicijom bosanskog uglja, do nestanka čitave automatizovane farme koka nosilja, koja im je bila poverena, a koja je na volšeban način preko noći nestala, zajedno sa kokama“.

– Vuković ima pravo da se brani na način kako misli da treba, pa i pokušajem kanalisanja nezadovoljstva radnika prema gradonačelniku koji je na toj funkciji tek pet meseci. Ali, odgovore na pitanja o situaciji u tom preduzeću moraće da pruži neko drugi, a ne nova gradska vlast. Najverovatnije ćemo tada saznati gde su proćerdane plate i budućnost radnika Šumadija sajma, koji je zamišljen kao visokoprofitabilna firma, a ostao je zaglavljen u bosanskom uglju i higijenski neispravnom keteringu, ističu u SNS-u.

Vujković: Ugljena prašina

Prozvani Milan Vuković u izjavi „Kragujevačkim novinama“ tvrdi da je posao prevoza uglja za kragujevačku firmu „Energetika“, Šumadija sajam dobio legalno, na gradskom tenderu. „To što se sada priča samo je bacanje prašine u oči javnosti. Uostalom, već mesec i po dana kod nas su inspektori Poreske uprave, češljaju sve naše papire i dokumentaciju i, bar koliko mi znamo, u tom poslu nema ničeg što nam se pripisuje“, kaže Vuković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari