Zrenjaninci duguju 117,3 miliona za daljinsko grejanje 1Foto: M. P. / Danas

Dugovanje potrošača u Zrenjaninu za usluge daljinskog grejanja, koje do krajnjih korisnika isporučuju JP Gradska toplana, prelazi 160 miliona dinara.

Odgovarajući na pitanje Danasa kolika su dugovanja potrošača u kategoriji građana, iz Gradske toplane Zrenjanin su potvrdili da dug iznosi 117,3 miliona dinara.

„Dugovanje od strane privrede prema toplani iznosi 46,8 miliona dinara. Tokom grejne sezone ovi iznosi značajno variraju na početku i na kraju meseca“, naveli su u Gradskoj toplani Zrenjanin.

Kako su objasnili, grejna sezona protiče bez većih problema. Za sada nije bilo havarija na vrelovodnom distributivnom sistemu. JКP „Gradska toplana“ ima dovoljne, ugovorene, količine prirodnog gasa koje preuzima od strane distributera JP „Srbijagas“.

Zrenjaniska toplana ima manje od 7.000 potrošaća iz kategorije domaćinstava, koji su priključeni na daljinsko grejanje. U njenoj nadležnosti do 2019. godine bila je i gasna mreža, sa 23.000 priključenih domaćinstava i kompletnom privredom.

Grad Zrenjanin je dugovanja Gradske toplane Srbijagasu, u iznosu od 599,6 miliona dinara, namirio prenosom svojine distributivnog sistema prirodnog gasa u svojinu Srbijagasa.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari